0
Fudbal

Karlo Anćeloti (FOTO: Twitter/Real Madrid C.F.)

ANĆELOTI IMAO SAMO REČI HVALE ZA PEREZA: ‘Postigao ono što nikome nije pošlo za rukom!’

Objavljeno: 31.12.23 u 11:10

‘Real Madrid je za mene porodica.’

Otklonjena je i zvanično dilema gde će Karlo Anćeloti nastaviti karijeru pošto je produžio ugovor sa ‘kraljevskim klubom do 2026. godine. Iskusni strateg je trebalo da na leto preuzem kormilo nacionalnog tima Brazila, ali je na kraju ostao veran Realu, a presudila je loša situacija u tamošnjem Savezu.

Ančeloti je Real Madrid.tv govorio o svom boravku u španskoj prestonici, a imao je i lepe reče za prvog čoveka kluba, Florentina Pereza.

-Smatram ga porodičnim čovekom i čovekom koji je u fudbalu postigao ono što nikome nije pošlo za rukom. Još uvek ima veoma jak motiv jer je prvi navijač ovog kluba. Tu je od malih nogu i to mu omogućava da gaji „posebnu ljubav prema ovom dresu. To drži klub u vrhu. Ono što je uradio u poslednjih 20 godina je veoma važno za Real Madrid, kao što je bio Santjago Bernabeu u eri 50- njih – naveo je.

Istakao je da je za njega Real Madrid porodica.

-Za mene je Real Madrid, pre svega, porodica. Atmosfera koju ovaj klub pravi oko sebe je veoma poznata, počev od predsednika. Svako od nas dobija najbolje jer radimo u porodičnom okruženju – rekao je Italijan.

Bivši strateg Milana osvrnuo se i na mlade snage u klubu.

-Ovaj klub ima budućnost. Prošlost je već napisana, a mi pišemo sadašnjost. Pre svega, ima budućnost sa veoma mladim timom i veoma talentovanim igračima. Budućnost ovog kluba biće uspešna, jer prošlost je bila, a sadašnjost postoji. Sa pojavom nove generacije fudbalera, budućnost Madrida će biti veoma uspešna – poručio je Don Karlo.

Govorio o najboljim momentima koji ga vežu za ovaj tim.

-Ima ih mnogo. Počinjemo Bejlovom karijerom u Valensiji u finalu Kupa, Ramosovim golom 2014. ili trenucima doživljenim u četrnaestom: polufinalu ili povratkom protiv PSŽ-a. Ne zaboravljam ni jedan trenutak. Pobeda u Ligi, Superkupu ili Kupu kralja prošle godine. Svi naslovi su važni i ne zaboravljaju se – istakao je Anćeloti.

CRVENA ZVEZDA NA NOVOGODIŠNEM SKENERU: Decenija proseka, uz rekreativno igranje elite bez želje za stvaranjem ozbiljnog evropskog sistema!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter