0
Fudbal

FOTO: Twitter/Manchester City

SITI GODINU IZ SNOVA OKONČAO POBEDOM: ‘Građani’ rutinski protiv ‘fenjeraša!’

Objavljeno: 30.12.23 u 19:20

Odlično izdanje akutelnog prvaka Evrope.

Fudbaleri Mančester sitija su dočekali Šefild junajted u okviru 20. kola engleske Premijer liga od 16 časova. Izabranici Pepa Gvardiole su ovu godinu koja je bila preuspešna za njih okončali pobedom od 2:0 i pokazali da ih ne treba otpisivati u borbi za četvrtu uzastopnu titulu. 

Građani’ su ove godine osvojili pet od šest trofeja, osim Liga Kupa koji je pripao Arsenalu. Domaćin je bio dominantan od samog starta i poveo u 14. minutu kada je Foden proigrao Rodrija koji je imao sjajan solo prodor, šutirao u dalji ugao golmana i pogodio. Nakon potignutog pogotka, Siti je nije odustajao, ređale su šanse, ali je gost uspeo da se odbrani i na odmor ode sa golom zaostatka.

U drugom delu ekipa iz plavog dela Mančestera je nastavila sa konstatnim napadima i pritiskom, a to je isplatilo u 61. minutu kada su došli do prednosti od 2:0 posle lepe akcije koju je krunisao Foden. Do kraja susreta Siti je rutisnki priveo meč kraju i sada se nalazi na trećem mestu sa 40 boda zaostatka u odnosu na Liverpul i naredni meč igraju protiv Hidersfilda.

Sa druge strane Šefild je zakucan na dno tabele i imaju svega 9 bodova, a u narednom kolu odmeriće snage protiv Vest Hema. 

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter