0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/ AdmiralBet ABA liga

SADRŽAJNO PRVO POLUVREME U BARU: Partizan vodi protiv Mornara koji je pokazao zube ‘crno-belima!’

Objavljeno: 30.12.23 u 18:45

Zanimljiv meč u Crnoj Gori.

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Mornara Baru u okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige od 18 časova. Silovit start ‘crno-belih’, ali su se domaći brzo konsolidovali i pokazali zube protivniku, a na odmor se otišlo rezultatom 44:32.

PRVA ČETVRTINA:

Odličan početak ‘crno-belih’ koji su napravili seriju od 8:0 na samom startu a glavni protagonista bio je Doužer koji je najviše doprineo da Panter i Kaboklo pogode dve trojke za redom. Upsela je domaća ekipa da dođe do poena, ali su gosti bili vidno raspoloženi za šuteve za tri poena. 

Partizan je uglavnom kontrolisao meč, bili organizovaniji i uspeli da realizuju u većini ono što je Željko Obradović zacrtao. Međutim, ekipa Mornara je uspela da se konsoliduje i napravili seriju od 9:0 (15:13). Crnogorski tim je dobro organizovao odbranu i nisu dozvolili ‘crno-belima’ da dođu lako do poena, kao što je bio slučaj na samom početku susreta.

Na tri minuta do kraja prve deonice Gavrilović je pogodio trojku kojom je svoj tim doveo u vođstvo prvi put na meču (16:15), ali je aktuelni šampion regionalnog takmičenju brzo odgovorio i vratio vođstvo. Zanimljiva prva četvrtina gde su gosti krenuli silovito, ali je Mornar uspeo da odgovori Partizanu, međutim na kraju je ovaj deo utakmice pripao ‘crno-belima’ 22:18.

DRUGA ČETVRTINA:

I u ovoj deonici su košarkaši Partizana krenuli prvi da pogađaju, odličnu partiju je imao Fenk Kaminski, Balša Koprivica se istakao sa odličnim blokovima u odbrani. Nisu su se domaći predavali ni u jednom trenutku i pokazali da žele da se nadigravaju protiv ‘crno-belih’. 

Ponovo su se gosti malo odlepili i otišli na +9 (33:24), a Džejms Naneli je imao nekoliko izuzetnih poteza u drugoj četvrtini i pokazao da je fanstatičan majstor. Nakon toga usledio je trojkaški obračun Mornara Partizana i ponovo su domaći došli na -2 (35:32), a Luis je pogodio odličan šut za tri.

Nastavili su u istom ritmu i nakon tajm-auta koji je tražio Željko Obradović, Naneli je odgovorio Luisu istom merom i pogodio trojku. Veoma sadržajno prvo poluvreme sa velikim procentom šuteva za tri poena koji su realizovani, Mornar se nije tako lako dao, ali je prvi deo ipak pripao Partizanu rezultatom 44:32.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter