0
Tenis

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ NAHVALIO NAREDNE PROTIVNIKE: „Nadam se da ćemo Novu godinu proslaviti na najlepši način za nas Srbe“

Objavljeno: 30.12.23 u 15:51

Srpski teniser je uoči spočetka takmičenja rekao da je uzbuđen i da se naš tim navikao na uslove u Pertu.

Novak Đoković trenutno se nalazi u Australiji, gde se nakon egzibicionog meča sa Karlosom Alkarazom zajedno sa teniskom reprezentacijom Srbije sprema za Junajted Kup. 

Novak će u nedelju, 31. januara od 10 časova odigrati svoj prvi meč u novoj sezoni, a rival će mu biti Džižen Džang iz Kine. 
 
Srpski teniser je uoči spočetka takmičenja rekao da je uzbuđen i da se naš tim navikao na uslove u Pertu.
 
„Imali smo nekoliko treninga u protekla tri dana. Ustvari, ja ću tokom dana raditi još, pokušaću što je moguće više vremena da provedem na terenu. Oduvek sam uživao u Australiji, igrao ovde najbolji tenis. Moja osećanja po dolasku ovde su pozitivna i radujem se što ću biti deo tima, sve je pomalo drugačije. Nemamo prilike da takvu atmosferu osetimo tako često, jer igramo uglavnom za sebe. Sjajno je kad predstavljate svoju zemlju i nadamo se da će ovo biti sjajan početak australijske kampanje“, rekao je Novak.
 
Najbolji teniser sveta pohvalio je naredne protivnike.
 
„Ćinven Dženg je dobila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala, sjajna je. Kineski timovi godinma unazad i sa ženske strane, bili su jaki. Li Na je osvijila prvi grend slem za kineski tenis što je otvorilo vrata mnogim devojkama da igraju. Lepo je kada kao teniser vidite koliko je tenis popularan u Kini, a Džang je najuspešniji kineski igrač svoh vremena. To je sjajno jer želite da vidite kako i muški tenis u Kini napreduje. Oni su u formi, imaju sjajne igrače. Ovde u Pertu je velika kineska zajednica, takođe i srpska. Nadam se da ćemo osetiti tu energiju na tribinama i proslaviti Novu godinu na najlepši način za nas Srbe“, zaključio je Novak.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter