0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) ZVEZDA RAZBIJA IGOKEU: Topić pokazao da je kalibar da nosi ‘crveni-beli’ dres! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.12.23 u 20:46

Domaćin pokazao kvalitet.

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Igokeu u okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige od 20 časova u hali ‘Aleksandar Nikolić.’  Odličan početak meča imali su domaći, a Nikola Topić je pokazao da je kalibar za tim sa Malog Kalemegdana, a na odmor se otišlo rezultatom 47:29 za ‘crveno-bele’

PRVA ČETVRTINA:

Odmah na startu poene je postigao povratnik u ‘crveno-belom’ dresu Nikola Topić koji je pun motivacije. Nedović Topić su imali odličan start i na fanstatičan način vodili Zvezdu tokom prve deonice. Osim njih dvojice dobre igre su pružali i Dejan Davidovac i Rokas Gedraitis.

Furiozan start Crvene zvezde koja je imala u jednom momentu prednost od +11 (16:5), a dominacija se može ogledati u tome da su se za pet minuta igre upisali svi iz prve petorke u strelce. Uspeli su Hrvati da u jednom momentu da smanje tu prednost domaćina, ali nisu uspevali da pronađu način kako da uspore nalet tima sa Malog Kalemegdana. 

Nikola Topić (FOTO: Starsport)

Davidovac je imao odličan start susreta koji je svojim igrama doprineo da Zvezda igra dominantno u prvoj deonici susreta. Domaća ekipa je dominirala na terenu u svakom segmentu, odbrana je ovog puta bila na visini zadatka. Napadački arsenal je takođe bio na visini zadatka, a na kraju prve deonice prednost su imali ‘crveno-beli’ sa 31:13.

DRUGA ČETVRTINA: 

Na startu ove deonice Igokea je krenula bolje i napravila seriju od 7:0 i iskoristili jeftine greške Crvene zvezde u napadu, ali i uspavanu odbranu kaznili poenima. Hrvatski tim je bolje ušao u drugu četvrtinu, ‘crveno-belima’ je pala koncentracija što su gosti koristili i naplatili. 

FOTO: Starsport

Janif Sferopulos je odlučio da odmori Topića u ovom delu susreta, ali se to ispostvilo kao greška, pošto je igra Zvezde dosta pala bez talentovanog pleja. Imao je zapaženu partiju Hanga koji je bio rapoložan u šutu za tri poena, ali je i Jago pokazao svoje kvalitet kao i mađarski reprezentativac. 

Sjajnu saradnju na terenu je pokazao duo Teodosić-Topić, Zvezda je najbolja bila kada su svoju igru njeni igrači zasnivali na brzoj tranziciji. Posle fanstatičnog prvog dela, ‘crveno-beli’ su na poluvremenu imali prednost od 47:29.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter