0
Košarka

Nikola Jovic during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„NIKO NIJE ODUSTAO OD JOVIĆA“: Spolstra jasno stavio do znanja da računa na Srbina!

Objavljeno: 29.12.23 u 16:34

Nadamo se boljoj situaciji za njega

Trener Majami Hita, Erik Spolstra, istakao je značaj doprinosa mladih igrača, uključujući i Nikolu Jovića, u pobedi nad Golden Stejtom. Iako je Jović, 20-godišnji krilni igrač, igrao samo pet utakmica ove sezone, Spolstra ga vidi kao ključnog igrača u razvoju i uspehu tima.

Majami Hit je poznat po svojoj sposobnosti da razvija mlade talente, a Spolstra je naglasio značaj kontinuiteta i učenja kako se pobeđuje u profesionalnom sportu. On je pohvalio Džamala Kejna i Ar Džeja Hamptona, ali je posebno istakao napredak Nikole Jovića, koji je odabrani kao 27. pik na NBA draftu.

Niko je postao mnogo bolji iz senke. Jović ima tek 20 godina i njegov trener je video koliko je napredovao. Tako da, ako ne igra, to ne znači da smo digli ruke od njega. Razvijamo ga – izjavio je Spolstra.

Trener je dodao da su trenuci u Dži ligi, razvojnoj ligi NBA, bili ključni za Jovićev razvoj. Analizirajući snimke mečeva razvojnog tima uz pivo i picu, stručni štab pratio je svaki korak mladih igrača.

Razvoj igrača nije samo da oni poboljšaju šut posle treninga, već učenje kako se prihvata određena uloga, kako se nosi sa porazima… To je deo napretka – zaključio je Spolstra.

Spolstra veruje da je Jović sada spreman da doprinese timu kad god mu je potreban i pohvalio je njegove sjajne minute tokom poslednje četvrtine utakmice protiv Golden Stejta. Ova podrška i razvoj mladih igrača mogu biti ključ za dalji uspeh Majami Hita u NBA ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter