0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Fradi_HU

PRVI ČOVEK FERENCVAROŠA ZADOVOLJAN DEJANOM STANKOVIĆEM: Otkrio veliku želju bivšeg trenera Zvezde!

Objavljeno: 28.12.23 u 14:50

‘Mi smo tek na početku rada, pravo lice ekipe pokazaće se na proleće.’

Nakon veoma uspešne fudbalske karijere, Dejan Stanković rešio da uplovi u trenerske vode. Prvo je peko zanat od Andree Stramaćonija kao jedan od pomoćnika u Udinezeu, a onda je započeo samostalni posao, onde gde je sve krenulo i u igračkim danima na u Crvenoj zvezdi. 

Crveno-bele’ je vodio sa velikim uspehom, ali je nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Haife podneo ostavku. Usledila je kratka epizoda u Sampdoriji, a od letos je preuzeo kormilo Ferencvaroša. Mađarskog giganta vodi uspešno, izborio je nokatu fazu Lige Konferencije, a u domaćem šampionatu je trenutno da drugom mestu sa bodom manje od Paksa. 

Prvi čovek Ferencvaroša, Gabor Kubatov je u razgovoru za klupsku televiziju istakao da je želja Dejana Stankovića da bude trener Intera.

-Dejan želi da postane trener Intera. Otuda, on ima obavezu da mnogo toga uradi, te ambicije ga vode da želi pobedu po svaku cenu. Želeo je da dođe kod nas, rekao je, gospodine predsedniče, dajte mi ovaj tim – naveo je.

Poručio je da će ‘Fradi’ pokazati pravo lice na proleće.

-Nije slučajno da smo finansijske detalje uspeli da dogovorimo za deset minuta. Mi smo tek na početku rada, pravo lice ekipe pokazaće se na proleće, ali sudeći po svim indikacijama, nismo pogrešili u izboru trenera – jasan je Kubatov. 

Stanković je u Interu boravio od 2004. do 2013. godine gde je i završio igračku karijeru, a zabeležio je 326 nastupa i postigao 42 gola. U dresu ‘Neoazura’ osvojio je sve trofeje, a bio je član čuvene generacije koja je pod vođstvom Žozea Murinja osvojila tripletu u sezoni 2009/10. Posebno se pamti njegov pogodak protiv Šalkea sa pola terena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter