0
Košarka
KK Partizan

Amar Gegic Strahinja Gavrilovic Novica Velickovic Aleksej Nikolic Partizan - Zenit ULEB EuroCup eurokup 9.10.2018(credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OD PARTIZANA DO ŠPANIJE: Nekadašnja velika nada crno-belih je novi košarkaš Gran Kanarije!

Objavljeno: 28.12.23 u 16:12

Videćemo hoće li se ovde uklopiti

Bosanskohercegovački košarkaš, Amar Gegić, napušta Metropolitana 92 iz Pariza i seli se u redove španskog kluba Gran Kanarija, potpisavši novi ugovor koji će ga voditi kroz izazove Endesa lige i nastup u Evrokupu.

Gegić, visok tačno dva metra i sa 25 godina, donosi bogato iskustvo iz svoje dosadašnje karijere, koja ga je vodila kroz razne evropske klubove. Neki od njih su bili i Partizan, Sloboda iz Tuzle, Cibona, a poslednji u nizu Metropolitana 92 iz Pariza.

Tokom svog jednogodišnjeg angažmana u Partizanu, Gegić je za crno-bele odigrao 17 mečeva, beležeći prosečno 2.4 poena i 1.1 skoka. Nakon odlaska iz Beograda, karijera ga je vodila kroz nekoliko klubova, a poslednja destinacija pre Gran Kanarije bila mu je Metropolitans 92, gde je ove sezone ostavio značajan trag.

U tek završenih sedam utakmica ove sezone, Gegić se istakao prosečno beležeći 12.9 poena, 2.7 skokova i 2.3 asistencije, što ga je preporučilo španskom klubu kao vredno pojačanje za drugi deo sezone.

Endesa liga, jedna od najkvalitetnijih liga na svetu, predstavljaće izazov za Gegića, dok će igranje u Evrokupu omogućiti dodatnu priliku za iskazivanje svog košarkaškog talenta na evropskom nivou. Bosanskohercegovački reprezentativac jedva čeka nove izazove u Španiji i priliku da pokaže svoje veštine u dresu Gran Kanarije.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter