0
Evroliga

from left Austin Hollins, Lorenzo Brown, Roman Sorkin and Jalen Adams during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 10 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Maccabi Playtika Tel Aviv at Aleksandar Nikolic Hall on November 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEOBIČNA ODLUKA EVROLIGE: Makabi i Fener svoj meč igraju na potpuno neutralnom terenu!

Objavljeno: 28.12.23 u 17:50

U pitanju su bezbedonosni razlozi

U neobičnom obrtu događaja, Fenerbahče i Makabi odlučili su se za potpuno neuobičajeno rešenje za svoj predstojeći duel u okviru 19. kola Evrolige. Sukobi dovešće do toga da se ova dva tima sastanu u Litvaniji, u gradu Panevežisu.

Obaveze prema vlastima Turske i Izraela navele su ove ekipe da odbiju igranje u svojim domovinama, a odlučili su se za neutralno tlo u Litvaniji. Duel će se odigrati 4. januara, a i pored toga što je Fenerbahče domaćin, utakmica će biti održana u Panevežisu.

Ovo nije prvi put da se košarkaški svet suočava s političkim izazovima, posebno kada je reč o situacijama koje utiču na igre i takmičenja. Makabi, zbog ratnih sukoba u Izraelu, privremeno je smešten u Beogradu kao svojoj privremenoj bazi. S druge strane, ekipa Partizana bila je jedina koja je ove godine imala priliku igrati u Izraelu u prvom kolu.

Panevežis će biti svedok jedinstvenog susreta između Fenerbahčea i Makabija, a ljubitelji košarke sigurno će pratiti ovu neobičnu epizodu u svetu sporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter