0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on December 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMINSKI TRAGIČAR ‘CRNO-BELIH’: Virtus slavio u grotlu Arene!

Objavljeno: 28.12.23 u 20:38

Košarkaši Partizana pred svojim navijačima igraju meč 17. kola Evrolige protiv ekipe Virtusa iz Bolonje.

Prve poene za Partizan postiže Ponitka, a na drugoj strani se istakao Kordinije. Usledila jedna izgubljena lopta za Partizan, posle kojeg Kordinije stiže do novog koša na drugoj strani.

Do kraja prve četvrtine crno-beli su našli način da se razigraju i na krilima Džejmsa Nanelija uspeli su da se odvoje na pet poena prednosti pred drugih deset minuta.

Opet je loše krenula četa Željka Obradovića, pre svih Pi Džej Doužer je stigao do tri lične greške, a Virtus je sjajnom serijom uspeo da preokrene prednost na svoju stranu, a crno-beli su se prilično mučili u ofanzivnom delu igre.

regular season round 17 Euroleague basketball match between Partizan and Virtus in Belgrade, Serbia on Dec. 28, 2023.

Abas sa dve i Lundberg sa jednom trojkom uspeli su da zadaju nove glavobolje domaćinu, a italijanski velikan je ekspresno uspeo da se odvoji na u ovom momentu dostižnuh devet poena prednosti.

Do kraja poluvremena Partizan je uspeo da umanji prednost Virtusa, ali je jasno da će crno-beli morati dosta bolje u nastavku ako žele da upišu novu pobedu u Evroligi.

Dosta loše je drugo poluvreme otvorio Partizan, ali ruku na srce i Virtus je bio izuzetno raspoložen, te su gosti otišli na +14. U momentima kada ništa nije išlo navijače je razgalio fenomenalni Džejms Naneli. Usledila je serija od 10:0, čime su potpuno istopili prednost rivala. Držali su gosti tu prednost koja je virala od 4 do 6 poena u trećoj deonici. 

Jako bitan detalj viđen je na 90 sekundi do kraja trećeg perioda, kada je Pi Džej Dozir prvo napravio četvrtu ličnu grešku, a potom zaradio i tehničku, odnosno isključujuću. Nakon tri deonice rezultat je bio 55:60.

Start poslednje deonice bio je poprilično izjednačen i na svaki koš gostiju imali su ‘crno-beli’ odgovor. Neverovatno raspoložen u poslednjoj čevrtini bio je Kaminski, koji je gotovo sam doveo ekipu na samo poen zaostatka. 

KK Partizan - KK Virtus Bolonja
FOTO: Starsport

Iako je delovalo da Virtus sve drži u svojim rukama sa pet poena prednosti, poenima Ledeja i Nanelija spustili su se ‘crno-beli’ na poen zaostatka. Mogao je i morao Partizan do preokreta u poslednjem minutu. Ledej je promašio otvorenu trojku iz ugla, da bi Jaramaz herojski izborio ofanzivni skok, nakon kog je jako ‘glup’ faul u napadu napravio Kaboklo i uručio loptu rivalu praktično, koji je preko Lundberga uspeo da dođe do +3. 

Krenuo je Partizan u napad ali je Panter fauliran i sa linije penala morao je da traži smanjenje prednosti rivala. Smanjio je kapiten Partizana na poen zaostatka, da bi potom precizan bio i Belineli. Partizan je imao 10 sekundi da organizuje napad kojim bi probao da stigne tri poena zaostatka, ali je Virtus ponovo faulirao Pantera. 

Pošto je prekršaj nad Panterom bio izuzetno grub, sudije su gledale snimak, nakon kog su odlučile da je ipak reč samo o običnom faulu. Panter je pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje, nakon kog je otišla lopta u aut. Sudije su otišle da gledaju snimak. Dodelili su napad Partizanu, ali je Virtus ipak slavio, jer je za tri poena neprecizan bio Kaminski.

Partizan – Virtus 75:77

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter