0
Košarka

Nikola Jokić (FOTO: Twitter/Denver Nuggets)

JOKIĆ NIKAD ISKRENIJI: ‘Ne volim ovaj život – Motivacija je to što postanete opsednuti uspehom!’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.12.23 u 20:52

Retko kada imamo priliku da ga slušamo ovako iskrenog.

Nikola Jokić retko gostuje po emisijama, a još ređe daje intervjue u kojima preterano iskreno i otvoreno govori o svom životu. Ipak, gostujući kod svog timskog saigrača govorio na brojne teme:

‘Motivacija je to što postanete opsednuti uspehom, kao i pobedama, pogotovo mi kao tim što sada radimo. Želimo da pobedimo svaku utakmicu. Pobeđivanje je kao životni stil za nas i postanemo opsednuti time. Zabavno nam je kada pobeđujemo, a kada izgubimo ne osećamo se dobro. To je moja motivacija.’ – rekao je Jokić u podkastu koji kod saigrača Majkl Potrer Jr, a potom je otkrio i kako se nosi sa pritiskom:

‘Mislim da ako niste uplašeni, ako niste nervozni, ako ne osećate pritisak, niste izabrali pravi sport. Mislim da je to normalno i moraš da imaš to. Najvažnije da se pripremiš za taj momenat. Okej, misliš u glavi, ovaj igrač, publika, igraš u gostima… Pravio sam scenarije u glavi šta može da bude u toj hali, sa tim igračem, već sam to proživeo u glavi. Ponekad je drugačije, ali to te pripremi za sve što može da se dogodi. Od početka, pritisak i strah, ma i sada imam strah i pritisak svaku utakmicu, da će me protivnički igrač prebiti, pobediti… Moraš da imaš to, tako mislim ili samo ja razmišljam drugačije.’ – dodao je srpski centar.

 

Na samom kraju govorio je i na temu popularnosti, koja mu očigledno nije preterano draga.

‘Ne volim ovaj život. Mi smo samo košarkaši i dobri smo samo u onome što radimo. Ali, mediji su oko nas i plaćeni smo zbog svega toga, medija i popularnosti, ali biti poznat, neko voli, neko ne voli. Ja kada završim karijeru voleo bih da me niko ne zna. Voleo bih da moja deca se sećaju mene kao oca, ne kao košarkaša. To je moj cilj. Da nemam telefon takođe, to mi je isto cilj. Samo da budem normalan i da živim taj trenutak. Da budem normalna osoba, da pijem sa drugarima, da se igram sa decom, da jašem konje… Ako sada izađem i bacim nešto u kantu, napraviće dramu od male stvari i tužan sam jer odem u bar ili restoran ili na utakmicu, svi vade telefon i snimaju me. To je ružno. Samo želim da živim svoj život.’ – zaključio je Jokić.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter