1
Fudbal

Kosta Nedeljkovic during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Mladost Lucani at stadium Rajko Mitic (Marakana) on December 09, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI SAVETUJE ZVEZDINOG BISERA: „Mali samo treba da nastavi ovako da igra, jedno je Superliga, Evropa je nešto drugo“

Objavljeno: 27.12.23 u 21:19

„Ima tu ko prati i ko gleda. Na kraju – ja odlučujem“

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, najavio je mogućnost debija talentovanog fudbalera Crvene zvezde, Koste Nedeljkovića (18), u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Nedeljković, desni bek Crvene zvezde, nedavno je bio predmet spekulacija o mogućem pozivu za prijateljske utakmice Srbije u martu protiv Rusije i Kipra. U intervjuu za „Sportal„, selektor Stojković dao je naznaku da bi ova informacija mogla da se ostvari.

Superliga je jedno,  Evropa je nešto drugo. Pa, naši klubovi su u evropskim takmičenjima imali 25 poraza, dva nerešena i samo jednu pobedu. Od 28 utakmica. O čemu mi pričamo? A, ta Evropa te čeka isto i na reprezentativnom nivou. I sad mi recite ko je ovde lud? Ti rezultati pokazuju. Prema tome, da bi igrao prestižno takmičenje, potrebno je nešto više. Da bi bio član A tima Srbije potrebno je mnogo više– smatra Stojković, koji je potom dao savet mladom Nedeljkoviću.

Mali samo treba da nastavi da igra ovako. I nek se ne brine. Ima tu ko prati i ko gleda. Na kraju – ja odlučujem. Prema tome, mač je u mojim rukama. Samo neka radi i nek se ne obazire na pisanje medija. I da ga mnogo ne tapšu po ramenu. Ti što ga tapšu, sutra će da ga gurnu malo nizbrdo. To je tako. Ali, samo on neka nastavi da igra ovako i nek ne brine–  rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Eventualni poziv Kosti Nedeljkoviću mogao bi značiti i promenu sistema igre reprezentacije Srbije pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

13
2

1 Komentara

  1. Mitrovića ste uništili gurajuči ga na pogrešno mjesto na terenu zbog glupih modni trndova iskompeksiranih trenera ,sad momak kad ude ne zna da igra gdje god da ga stavite.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter