0
Evroliga

In action during ABA League 2023-2024 regular season basketball match between Cedevita Olimpija and Partizan Mozzart Bet in Ljubljana, Slovenia on November 20 ,2023

CEDEVITA NASTAVILA DA SE BRUKA U EVROPI: Stotka Ukrajinaca za kraj Evropske odiseje „Zmajčeka“, Budućnost deli sličnu sudbinu

Objavljeno: 27.12.23 u 22:51

ABA ligaši ponovo podbacili

Košarkaši Cedevita Olimpije nastavili su niz poraza u Evrokupu, doživevši 13. uzastopni neuspeh protiv ekipe Prometeja Slobožanske iz Ukrajine.

U izuzetno efikasnom meču, gde je viđeno čak 205 poena, Ljubljančani su na kraju morali da se poklone rezultatom 105:100.

Iako su imali priliku da prekinu loš niz, košarkaši Cedevita Olimpije su tokom poslednjih deset minuta dopustili seriju od 7:0, omogućivši Prometeju da dođe do pobede. Ovaj poraz zvanično ih eliminira iz šanse za plasman u osminu finala Evrokupa, čak i matematički.

Jaka Blažič je bio izuzetno raspoložen sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, dok ga je pratio Džastin Kobs sa 23 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Karlo Matković je takođe pružio odličan doprinos sa 17 poena i sedam skokova.

Na strani Prometeja, Đan Klavel i Tai Odijase su postigli po 17 poena, dok je Olek Lipoviji dodao 16 poena. Prometej sada ima izglednu poziciju za plasman u osminu finala Evrokupa sa skorom 7-6, tri pobede više od konkurencije u vidu Volvsa i Venecije koji se nalaze ispod crte.

U istom terminu, Bešiktaš pod vođstvom trenera Alimpijevića savladao je Volvse rezultatom 72:59, a Delgado je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 14 skokova.

Standings provided by Sofascore

 

Podgorička Budućnost poražena je od ekipe Univerzitatee iz Kluža  na domaćem terenu, čime je dodatno umanjila šanse da se nađe u osmini finala ovog takmičenja – 77:79.

Prosto je neverovatno da su Podgoričani izgubili ovaj meč, jer su vodili više od 35 minuta, a na poluvremenu su imali čak +14. Ipak, presudila je vrlo loša završna deonica.

Nju je Univerzitatea dobila sa 29.16, odnosno sa 13 razlike, čime je napravila ogroman preokret i samim tim skoro osigurala sebi mesto u osmini finala, jer je sada na skoru 9-4.

Podgoričani su sada na skoru 5-8, a sigurno će biti na pobedu od zone plej-ofa, jer se međusobno sastaju Trento i Lijetkabelis, a jedan od ta dva tima će ostvariti šestu pobedu.

Budućnost je predvodio Brendon Pol sa 13 poena koliko je ostvario Petar Popović, dok je Kenan Kamenjaš ubacio 12 poena, a Andrija Slavković 11. Za goste se istakao Nil Ričard Patrik sa 16 poena, dok je Andrija Stipanović imao identičan učinak.

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter