0
Košarka

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Kina at Araneta Coliseum on August 26, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Joaqui Flores/Starsport.rs ©)

BEZ TIH STAVKI ZAJ*BI PRIČU, SVOJE G*VNO MORA DA SE POJEDE NEKAD: Kari Pešić brutalno iskren pred mladim trenerima!

Objavljeno: 27.12.23 u 09:45

U centru za kulturu, Svetislav Pešić držao je govor mladim fudbalskim trenerima, gde je dao nekoliko svojih prepoznatljivih zapažanja, između ostalog govorio je i o svom kolegi sa fudbalske klupe, Draganu Stojkoviću.

„Kad Piksi zove, mora da se dođe! Iz jednostavnog razloga, FIFA termin ne ostavlja prostor klubovima da kalkulišu, zadržavaju igrače, traže izgovore. I da je povređen, Dušan Tadić na primer, posle poziva selektora mora da dođe u kamp, pristane na pregled, dobije i izveštaj domaćeg doktora. U košarci je slika drugačija, klupski manevar mnogo je veći. Mnogi od njih koriste pravo da stopiraju košarkaše. Postoji još jedna bitna stavka – novac. Fudbal je priznaje, reprezentativni košarkaški fudbal – ne! Nema premija, samo od države i to posle medalja“, rekao je Pešić.

„Korist je praktična – igraš zajedno i takmičiš se sa najboljima. Isti takvi su i protiv tebe! Eto razloga da kroz strast i entuzijazam napravite iskorak napred. Bez te dve stavke, zaj… priču! Traži drugi posao! Svoje g…. mora da se pojede. Barem ponekad, ne svaki dan“, dodao je Pešić.

Govorio je i o Srbiji kao sportskoj naciji.

„Srbi umeju da se puvaju. Imamo talenat i često pobeđujemo, zato što znamo cilj. Gledao sam skoro dva snimka iz dečijih dana, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole govori o osvajanju sveta, vrhu planete, Rafa o uživanju u tenisu kao primarnim ciljevima karijere. Eto razlike i škole za nas – cilj je mnogo bitan. Grci su Rehagelu, posle osvajanja Evrope, zamerili da ne igra moderno. A, stari nemački lisac, imao je jasan odgovor – moderan fudbal je pobeda! Nema tu razglabanja„, zaključio je Pešić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter