0
Košarka

FOTO: Twitter/@celtics

SELTIKSI SRUŠILI LEJKERSE: Porzingis i ekipa upropastili Lebronu Božić! (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.23 u 09:20

Sjajna utakmica Bostona

Boston Seltiksi slave Božić uz trijumf nad Los Anđeles Lejkersima rezultatom 126:115, ističući se uzbudljivom igrom svojih ključnih igrača. Kristaps Porzingis je predvodio ekipu sa 28 poena i 11 skokova, dok su svi petorica startera ostvarila najmanje 18 poena za Seltikse. Džejson Tejtum je dodao 25 poena, Džejlen Braun 19, a Derik Vajt je igrao ključnu ulogu sa 18 poena i 11 asistencija. Džru Holidej takođe je doprineo sa 18 poena, što je Seltiksima donelo treću uzastopnu pobedu, ostvarivši 12 trijumfa u poslednjih 14 mečeva.

Holidej ističe važnost timskog duha i dinamične igre: „Iskreno, svi znamo da ako pojačamo tempo, neko od nas će dobiti šansu. I osećam to, osećam energiju i znam da ću dobiti loptu kada se dobro pozicioniram na terenu. To motiviše sve i tera nas da budemo bolji.“

S druge strane, Lejkersi, predvođeni Entonijem Dejvisom koji je postigao 40 poena uz 13 skokova, nisu uspeli da zadrže korak. Lebron Džejms je doprineo sa 16 poena, devet skokova i osam asistencija, ali su Lejkersi doživeli poraz, spustivši se na šest poraza u poslednjih osam mečeva nakon osvajanja prvog NBA kupa.

Lebron Džejms izražava zabrinutost zbog trenutnog zdravstvenog stanja tima: „Mislim da trenutno nismo zdravi. Mislim da nismo tamo gde želimo da budemo, a želimo da se takmičimo sa vrhunskim timovima dok se razvijamo. Još uvek pokušavamo da shvatimo našu situaciju, želimo da nastavimo da napadamo kroz svaku utakmicu, ali bićemo bolji.“

Ova utakmica je bila treći susret na Božić između dve čuvene franšize u ligi, a Boston Seltiksi su ovoga puta izašli kao pobednici, dodajući još jedno značajno poglavlje u istoriju ovog sportskog rivalstva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter