0
Tenis

FOTO: Starsport

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA GA MOTIVIŠE: ‘To je ono što me vodi!’

Objavljeno: 26.12.23 u 18:50

‘I dalje se veoma dobro osećam.’

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković stigao je u Rijad glavni grad Saudijske Arabije gde će sutra odmeriti snage sa drugim reketom sveta, Karlosom Alkarazom. Ovo će biti novi spetkakl u belom sportu, pošto se između njih dvojice izrodilo veliko rivalstvo koje je prešlo u tadicionalno. 

Ove godine su odigrali četiri meča, a Nole je u tri bio uspešniji, Španac je bio bolji u finalu Vimbldona, ali je svaki susret izazivao veliko oduševljenje. Đoković je po dolasku na ‘Bliski Istok’ rekao da je njegova najveća motivacije ispisivanje istorije.

-I dalje se trudim da guram dokle mogu, da osvajam grend slemove i budem kandidat za vrh svetske liste. Da ispisujem i dalje istoriju sporta. To je ono što me vodi, to je motiv. I dalje se veoma dobro osećam, u ovim godinama igrati jednu od najboljih sezona u karijeri, znate, to me tera da nastavim i vidim koliko će me to daleko dovesti – započeo je.

Naveo je da je Austrlijan Open njegov najuspešniji turnir.

-Australijan open je moj najuspešniji turnir, svaki put kada pobedim, osetim dodatno kako mi samopouzdanje raste. Svake godine, kada se vratim, oživim ta sećanja na prethodne godine. Volim da igram na Australijan openu, u Rod Lejver areni, to mi je omiljeni teren. Nadam se da ću moći da igram kao i ranije, kao prošle godine. Tokom karijere sam imao mnogo uspeha, i očekujem da tako nastavim – nastavio je prvi reket sveta.

Na kraju se dotakao meča protiv Karlita.

-Igrati protiv Alkarasa, jednog od vrhunskih igrača i to ovde u Rijadu, to je sjajna stvar za ovaj sport. To samo pokazuje rastuću popularnost tenisa u ovom regionu – istakao je Nole.

FANSTASTIČNA VEST ZA DELIJE: Nikola Topić blizu povratka na Mali Kalemegdan!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter