0
AdmiralBet ABA Liga

Luka Bozic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Zadar at Stark Arena on January 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NAGRAĐEN PARTIZANOV DŽELAT: Razbio crno-bele pa zasluženo poneo nagradu za MVP-ija! (FOTO)

Objavljeno: 26.12.23 u 10:55

Pokazuje neverovatan potencijal

Hrvatski košarkaš Luka Božić ponovno je zasenio svojim izvanrednim performansama, osvojivši sedmi put titulu najkorisnijeg igrača kola u aktuelnoj sezoni ABA lige. Ovaj neverovatan podatak još je impresivniji ako se uzme u obzir da je sezona tek na polovini.

Božić je svoj najnoviji trijumf u dresu Zadra postigao u ubedljivoj pobedi nad Partizanom, gde je pokazao svoj višestruki talenat, pokrivajući sve pozicije od četvorke do keca. Postigao je 26 poena i imao po devet skokova i asistencija, ostvarivši indeks korisnosti od 38.


Dario Drežnjak takođe je briljirao u ovom susretu, ali je Božić, kao lider tima, preuzeo glavnu ulogu, donoseći ključne poene, skokove i asistencije.

U tekućoj sezoni, Božić je u proseku zabeležio impresivnih 24.9 poena, 8.9 skokova i 6.2 asistencije po utakmici, naglašavajući svoj svestrani doprinos timu. Njegova dosadašnja izuzetna forma čini ga ne samo ključnim igračem Zadra, već i jednim od najdominantnijih u celokupnoj ABA ligi.

Sedmo proglašenje Božića za najkorisnijeg igrača kola potvrđuje njegovu konstantnu izuzetnost i sposobnost da se izdigne u ključnim trenucima, čineći ga centralnom figurom ne samo svog tima već i cele lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter