0
Košarka

Foto: @nuggets/X

BITKA ZA MVP NAGRADU: Evo kako sada stoji Nikola Jokić, a gde je Luka Dončić!

Objavljeno: 26.12.23 u 11:50

Očekuje nas zanimljiva borba do samog kraja

Trka za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi postaje sve uzbudljivija, a trenutno se na vrhu liste nalaze izuzetni igrači kao što su Džoel Embid, Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Šej Gildžus-Aleksander. Međutim, iznenađenje predstavlja i ubedljivo visoko pozicioniranje Luke Dončića, koji se nakon sjajnih performansi protiv Golden Stejt Voriorsa sve više ističe kao ozbiljan kandidat za ovo prestižno priznanje.

Dončić trenutno beleži impresivne statističke podatke sa prosekom od 32.9 poena, 8.6 skokova i 9.1 asistencija za 27 odigranih mečeva ove sezone. Njegove sjajne partije i konstantna izuzetnost doprinose uzbuđenju u trci za MVP, otvarajući mogućnost da mladi slovenački košarkaš može prekinuti dominaciju prethodnih osvajača ovog priznanja.

Na vrhu trenutne MVP trke nalazi se Džoel Embid iz Filadelfije, koji sa prosekom od 34.2 poena, 11.7 skokova i 6 asistencija u 25 odigranih mečeva dominira statistikama. Nikola Jokić, aktuelni MVP, takođe se nalazi visoko na listi sa prosekom od 26.4 poena, 12.3 skokova i 9.2 asistencije za 30 utakmica.

Iako Jokić izražava skromnost u vezi sa ovom nagradom, tvrdeći da mu nije mnogo stalo do individualnih priznanja, njegova konzistentnost i izuzetne igre čine ga ozbiljnim konkurentom u ovoj trci. Kako se sezona bude odvijala, ljubitelji košarke širom sveta sa nestrpljenjem će pratiti razvoj događaja u trci za MVP titulu, gde će svaki od pomenutih igrača pokušati da ostavi neizbrisiv trag u istoriji NBA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter