0
Košarka

Jaleen Smith of Alba Berlin and Kevin Punter (L) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and ALBA BERLIN on March 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DŽEJLEN SMIT PRVI PUT OD DOLASKA U PARTIZAN: Evo šta je poručio Grobarima!

Objavljeno: 25.12.23 u 10:09

Pojačanje crno-belih govoroilo za medije.

Džejlin Smit je najnovije pojačanje Partizana, a on je za MozzartSport pričao o mnogim stvarima, između ostalog kako je došlo do potpisa, ali i svojim očekivanjima u crno-belom dresu.

„Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem ‘dvojka’. Ali, pošto nisu rešili situaciju sa (Ifeom) Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Tada je bilo samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani“.

A, što se tiče promene agenta?

„Ne bih želeo da govorim mnogo o tome. Bio sam u čudnoj situaciji. Nikada nisam bio deo toga, da praktično zavisim od toga da li će neko da ode iz tima ili bude sklonjen iz sastava“.

„Nisam još pričao sa Željkom, verujem da će se to desiti u narednim danima, da dobijem više informacija o ulozi koja mi je namenjena. Vidim da su bili u dobrom momentu, a ja ću se potruditi da donesem sve što mogu i što treba ekipi. Ne bih voleo da poremetim hemiju tima, već da budem neko ko će da pomogne ekipi kako god je to moguće“.

A, šta navijači mogu da očekuju od tebe? Ekipi definitivno nedostaje plejmejker, a nekadašnji selektor Hrvatske Aleksandar Petrović rekao je da bi mogao da budeš „pogodak“ za ekipu…

„Iako sam kombo bek, nesebičan sam igrač. Mogu da budem i plejmejker u nekim intervalima. Pokušaću da kroz svoju igru uključim sve oko sebe, da ih dovedem u dobru poziciju. To je ono što bih voleo da napravim kada sam na parketu. Možda im zato nedostaje plej, ali kod Željka Obradovića to nije ključno jer svi maltene mogu da budu kreatori, Panter, Naneli, čak i Ledej… Svi mi možemo da organizujemo igru. Takav je Željkov sistem, već je važno da neko iskoči i preuzme odgovornost kada ne ide“.

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter