0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/AdmiralBet ABA liga

(POLUVREME) ZADAR-PARTIZAN: Božić i Drežnjak nadigrali ‘crno-bele!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.12.23 u 17:45

‘Crno-beli’ nadigrani.

Košarkaši Partizana gostuju Zadru od 17 časova u okviru 13. kola AdmiralBet ABA lige u dvorani ‘Krešimir Ćosić’. Domaćin je imao furiozni početak i tokom čitavog duela diktirao tempo. Zahvaljujući Drežnjaku Božiću, hrvatski tim je održavao visoku prednost, a na odmor se otišlo rezultatom 47:34 za Zadrane. 

PRVA ČETVRTINA:

Furiozan početak susreta sa visokim tempom, a ekipa Zadra je bolje ušla u meč, gde su preko Ramljaka napravili mini seriju od 4:0, ali je Ledej to prekinuo (4:2). Nastavili su Hrvati sa odlično igrom, pa su ponovo imali svoj nalet od 5:0 (11:4) i iznenadili ‘crno-bele’. Doužer je sa polu distance prekinuo nalet Zadra, pogodio i smanjio prednost domaćina na 11:6. 

Izabranici Željka Obradovića uspeli su da malo umire igru hrvatskog tima, ali su domaći bili vidno raspoloženi za ovaj susret i igrali na visokom nivou. Međutim, konsolidovali su se i gosti i preko Tristana Vukčevića koji je postigao trojku uspeli da smanje prednost  Zadra na -2 (13:11). 

U samoj završnici prve donice videla se odlična borba oba tima, sa dosta tempa, ali je ekipa Zadra bila konkretnija i dobila ovaj deo susreta rezultatom 20:13.

DRUGA ČETVRTINA:

Došao je Partizan prvi do poena u drugoj deonici, ali je na drugoj strani Luka Božić brzo uzvratio na drugoj strani. Nastavili su  Zadrani sa istom igrom iz prve deonice, bili bolji protivnik protiv umornih ‘crno-belih’. Iz redova srpskog tima, Vukčević je bio u dobro raspoloženju, imao je fanstatične poteze, ali su domaći nametnuli svoj ritam. 

Dominacija Zadra ogledala se u tome da su došli do dvocitrene prednosti od čak +14 (34:20), iskoristivši uspavanu odbranu  Partizana. Fanstatično izdanje imali su Drežnjak Božić koji su svojim poenima doprineli dominantnoj igri domaćina koji je igrao na visokom nivou. 

Pokušavali su ‘crno-beli’ da se vrate u meč šutevima za tri poena, ali nisu bili dovoljno precizni, a Ognjen Jaramaz je pred kraj prvog poluvremena pogodio i vratio nadu da će se nešto promeniti, ali je Zadar nastavio da diktira tempo. Do kraja prvog dela domaći košarkaši su održali prednost i na odmor otišli sa prednošću od +13 (47:34).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter