0
AdmiralBet ABA Liga

Ioannis Sfairopoulos, head coach of Crvena Zvezda at ABA league round 8 match between KK Crvena Zvezda and KK Mornar, played at Aleksandar Nikolic Hall, 20.11.2023, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

SFEROPULOS OTKRIO ZAŠTO NIJE BILO BOLOMBOJA I TEA: Ovo je pravi razlog!

Objavljeno: 24.12.23 u 22:17

Uspešna nedelja za crveno-bele.

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da savladaju ekipu Splita u 13. kolu ABA lige rezultatom 89:67.

Po završetku meča oglasio se i šef struke domaćih, Joanis Sferopulos.
 

„Čestitao bih našim igračima, jer su pristupili ozbiljno od prvog trenutka, igrali dobro u odbrani i napadu tokom većeg dela susreta. Takođe, bitno je da Marko Simonović raste, pronalazi ritam, ali i što je Stefan Lazarević, koji nije igrao nekoliko utakmica, večeras bio veoma dobar. Važno je i što je Fredi Gilespi debitovao, ali još se prilagođava i uči. Nije mu lako, imao je samo jedan trening sa kontaktom, ali možete da vidite da može da nam pomogne i u odbrani i napadu“, rekao je Sferopulos i čestitao Božić svima koji slave, a onda nastavio o novajliji Gilespiju: „Ne može da igra na četvorci, klasična je petica i odličan defanzivac. Igra sa velikom energijom, skuplja skokove, može da završava i u napadu. Oseća se njegovo prisustvo na oba kraja terena i ima dobru poludistancu, ali potrebno mu je vremena. U Bajernu nije igrao, pa mu nedostaje ritma“

Odmorio je grčki stručnjak večeras Miloša Teodosića Džoela Bolomboja, ali rezultat nije trpeo.

 

„Važno je imati ovakve utakmice. Ako ste ozbiljni, dobijete nešto. Ako niste i ne igrate dobro, onda ovakve utakmice mogu da vam poremete kontinuitet. Zato je važno da ostanemo ozbiljni, da dobijamo utakmice, ali i da nastavimo sa dobrom igrom. Neke igrače smo odmorili, večeras su to bili Teodosić i Bolomboj.“

Jago dos Santos nije imao svoj dan protiv Makabija, a šut ga nije služio ni protiv Splita, pa je postigao svega četiri poena. Ipak, ostavio je daleko bolji utisak, ubeležio pet asistencija i pokupio tri lopte pod svojim košem.

 

„Jago je veoma mlad. Ima 24 godine i igra prvi put na ovom nivou i za tim koji ima mnogo zahteva. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu, uvek je prisutan pritisak. Mora da uči i napreduje, dobija na samopouizdanjz, ali i da pomaže u organizaciji, igra dobru odbranu, vrši pritisak na loptu. Radi dobre stvari i veoma sam zadovoljan. Imaće dobrih i loših utakmica, ali uči i svake nedelje i svakog meseca je sve bolji i bolji“.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter