0
Fudbal

FOTO: Twitter/Wolves

PETROVIĆ SPASIO ČELSI UBEDLJIVIJEG PORAZA: ‘Vukovi’ bolji od ekipe Mauricija Poketina!

Objavljeno: 24.12.23 u 16:05

Tim iz Londona nikako da pronađe adekvatnu formu.

Fudbaleri Čelsija gostovali su ekipi Vulverhemptona u okviru 18. kola engleske Premijer lige. Izabranici Maurcija Poketina doživeli su novi poraz do ‘vukova’ rezultatom 2:1 i to im je četvrta izgubljena utakmica na strani u nizu što im se nije dogodilo još od ere Klaudija Ranijerija.

Od samo starta utakmica je bila dinaminčna sa puno tempa, ređale su se prilike na obe strane, a onda se u drugom delu prvog poluvremena igra usporila i na poluvreme otišlo najnepopularniji rezultatom 0:0. U drugom delu Vulvsi su bili bolji protivnik stvarali više šansi, ali je Đorđe Petrović sjajnim bravuarama spašavao ‘Plavce’. 

Međutim, posustao je u 51. minutu kada je nakon kornera Sarabije, Lemina šutirao glavom i pogodio za vođstvo domaćina. U nastavku su Vulvsi mogli u nekoliko navrata do gola, ali je Petrović bio na visini zadatka i pokazao da Poketino može ozbiljno da računa na njega. 

Čelsi je u poslednjih 15 minuta prešao u totalnu ofanzivu, ali to nije bilo dovoljno, pošto se domaćin odlično branio. U nadokandi vremena odigrala se prava drama. ‘Vukovi’ su duplirali prednost u 93. minutu pogotkom Dortija, da bi tačku na meč stavio Nkuku  na asistenciju Sterlinga u 96. minutu.

Nakon ovog poraza ‘Plavci’ se nalaze 10. mestu sa 27 bodova, a sledećem duelu dočekuju Kristal Palas. Sa druge strane, Vulvsi su na poziciji broj 11. sa 22 boda, a u narednom kolu odmeriće snage protiv Brentforda.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter