0
Fudbal

Nikola Radmanovac Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Radnik Surdulica Beograd, 17.10.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

NIKOLA RADMANOVAC ZA HS: ‘Dolaskom Bahara Zvezda je izgubila svlačionicu, ali siguran sam da će Miloje srediti stvari!’

Objavljeno: 24.12.23 u 08:00

‘Partizan trenutno ima mnogo bolju hemiju.’

Uzor mu je Nemanja Vidić, a omiljeni timovi Crvena zvezda, Spartak Moskva i Mančester junajted. Kao rođeni Kruševljanin, Nikola Radmanovac je hteo da svoj fudbalski put kleše u rodnom gradu, u ekipi Napretka, ali je spletom okolnosti više slat na kaljenje u druge klubove. Pravu priliku dobio je u Radniku iz Surdulice gde je pokazao kvalitet. To su prepoznali iz ruske Baltike, a Nikola je krenuo u nove izazove, baš u zemlju gde je i njegov idol bio.

FOTO: Starsport

Bili su pravi hit prvenstva i na veoma dominantan način izborili plasman u društvu elite. Ekipa Baltike koju vodi legendarni ruski fudbaler Sergej Ignjašević ne krase baš dobri rezultati, ali Nikola Radmanović beleži odlične nastupe, izabran je čak i dva puta u idealni tim kola. Tim iz Kalinjingrada je trenutno pretposlednji na tabeli, a Radmanović je za HotSport sumirao prvi deo sezone.

NK: Ispunili smo očekivanja koju su bila vezana za sam početak takmičarske godine. Fali nam ta realziacija, najnefikasnija smo ekipa u ligi, nadam se da ćemo to popraviti u drugom delu sezone.

Trenutno ti je trener legendarni ruski fudbaler Sergej Ingaševič. Kako je sarađivati sa takvom veličinom?

NK: Sarađivati sa takvom ikonom ruskog fudbala je jako izuzetan osećaj. Kao igrač je bio fanstatičan, ali se i kao trener ozbiljno razvija i može dosta toga da se nauči od njega.

Od kako je počela situacija sa ratom u Rusiji dosta se ulaže u mlađe kategorije tako da su domaći fudbaleri dobili dosta na značaju. U kojoj meri se razlikuju tamošnji i srpski fudbal?

NK: U Rusiji se dosta pažnje posvećuje sitnim detaljima, od odnosa ljudi koji rade u klubu da najsitnijih detalja. Na primer ko šta želi da jede, da obuče i oni tim stvarima kupuju igrače da dođu kod njih. Dosta forisiraju mlade igrače, žele da igraju sa što više omladinaca u prvi tim.

 U Rusiji trenutno igra mnoštvo igrača prvenstveno iz Srbije, a potom i iz ostalih balkanskih država. A tu je i Vladimir Ivić, koji je već tri puta proglašen za trenera meseca Premijer lige, čiji Krasnodar je lider prvenstva. Da li može da prekine dominaciju Zenita?

NK: Mislim da može. Krasnodar igra jedan fenomenalan fudbal, naravno, teško je pobeđivati svaku utakmicu, jer je prvenstvo apsolutno izjednačeno. Recimo, Soči koji je sada na poslednjem mestu, uopšte nije zaslužio tamo da bude, a na primer Kirila Sovjetov koja je sada šesta mislim da nema dovoljno kvaliteta da bude tu. Liga je stvarno jaka i treba mnogo truda da se zadrži to prvo mesto.

 Za kratko vreme postao si omiljen među navijače, često znaš da povedeš navijanje. Da li ti to imponuje?

NK: To mi je bila želja iz detinjstva još, gledajući Zvezdu, maštao sam o tome. Imam lep odnos sa navijačima, kada se sretnem sa ljudima u gradu, svi žele da se pozdrave, pružaju neveroatnu podršku. Neverovatni su ljudi, obožavaju fudbal i igrače u klubu.

 Gde je veći pritisak u Srbiji ili Rusiji?

NK: U Srbiji definitivno, tu se fudbal gleda na život ili smrt. U Rusiji je skroz druga priča, nema pritiska. Oni govore da treba da ima pritiska, ali ko prođe fudbal u Srbiji, za njega nema pritiska nigde.

Fudbalski uzor ti je Nemanja Vidić koji je bio kapiten velikog Mančester junajteda. Da li bi voleo da zaigraš na ‘Teatru snova ili ‘Marakani’?

NK: To su neki snovi iz detinjstva, Zvezda, Mančester i Spartak Moskva.

U Mozzart Bet Superligi Srbije Partizan je završio kao jesenji prvak. Da li ‘crno-beli’ mogu da prekinu dominaciju Zvezde?

NK: Partizan trenutno ima mnogo bolju hemiju u svlačionici, bolje su sklopili ekipu. Dolaskom Baraka Bahara u Zvezdi se izgubila svlačionica, ima dosta nemira, ali mislim da će Miloje sve to da vrati na svoje mesto i da će ‘crvenobeli‘ osvojiti prvenstvo.

Srbija se posle 24 godine plasirala na EP. Koliko mogu Orlovi u Nemačkoj?

NK: Ja kao pravi patrijota mogu da kažem da ne samo da će proći grupu, već da mogu da osvoje.

Da li u budućnosti očekuješ poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija?

NK: Naravno da priželjkujem i da se nadam, ali za tako nešto potrebno je još mnogo napretka i ulaganja u sebe – zaključio je  Radmanovac.

 

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter