0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Daniil Medvedev of Russia returns a shot during the singles group match against Rafael Nadal of Spain at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

MEDVEDEV VERUJE NOVAKU VIŠE NEGO SEBI: „Novak je uvek tu, a ja mogu da budem van Top 10“

Objavljeno: 24.12.23 u 09:44

Danil Medvedev ima velike ambicije u novoj sezoni

Ruski teniser, koji je szonu završio na trećem mestu svetske liste, pokušao je da na kraju sagleda kako je sve izgledalo u 2023.

Njegova želja je, kako kaže, da i dalje ostane u samom svetskom vrhu.

Ako uzmemo u obzir prošlu godinu i mnoge različite turnire, mi iz vrha smo se malo odvojili od ostatka u jednom trenutku sezone, posebno na kraju, što se tiče poena„, kaže Medvedev.

Rus kaže da će biti svakako zanimljivo.

Sve to pokazuje da svaka sezona može da bude drugačija. Stefanos Cicipas je igrao finale Australijan opena; iz različitih razloga imao je teži kraj sezone, ali može da se vrati i preskoči mene, Sinera, Karlosa ili Novaka, bilo koga„, kaže Medvedev.

Moskovljanin se ipak ispravio kada je reč o Đokoviću.

Jedina stvar u koju smo sigurni je da je Novak uvek tu. Ja mogu da budem van Top 10, ali Novak je uvek tu. Tako da se nadam da mogu da budem deo te grupe od četiri najbolja, ko god da bude u tom krugu. Pokušaću to da uradim„, poručio je Medvedev.

On je reklo bi se u najboljim teniskim godinama.

Svako će naći različite motive iz različitih razloga. I biću iskren, poslednje dve godine, čak i prošle, kada sam imao sjajan niz, osećao sam da se menjam. To je normalno. Starite, nemam više 23 i ne napadam svoju prvu titulu, pa kažem, OK, želim da uradim više. U ovoj fazi života, barem sada, nadam se da mogu da potrajem. Imam najveću motivaciju da nastavim da tražim svoje limite, da idem na više. Da budem profesionalniji, da se borim više, da budem bolji na terenu. Jer na kraju ove sezone, bilo me je svuda, jer sam bio mentalno umoran. Nadam se da ću sve uraditi bolje sledeće godine i postati, nadam se, bolji igrač„, zaključio je Medvedev.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter