0
Fudbal

Đorđe Petrović (FOTO: YouTube/Screenshot)

ĐORĐE PETROVIĆ: ‘Nisam ni sanjao da ću zaigrati za Čelsi!’ (VIDEO)

Objavljeno: 24.12.23 u 16:46

‘Na meni ostaje da radim i da se dokažem u pravom svetlu.’

Srbija je puna pregršt talentovanih golmana, a jedan od njih je definitivno čuvar mreže Čelsija, Đorđe Petrović. Dočekao je svojih pet minuta u timu iz Londona, nakon odlaska Kepe Arizabalage Real Madrid i povrede Roberta Sančeza i pokazao se u nekoliko utakmica da Mauricio Poketino može ozbiljno da računa na njega. 

Petrović je rodom iz Požarevca a prvi senorski klub mu je Čukarički, odakle je otišao put Amerike gde je branio za Nju Ingland Revolušn, gde su ga primetili ‘Plavci’. Đorđe je u intervjuu za Arenu Sport govorio svom fudbalskom putu, ali i o prealsku u Čelsi.

-Bio sam previše mlad kada sam stigao u Čukarički, gde sam se nadao da ću od starta zaigrati za prvi tim. Međutim, usledila je pozajmica u IMT i nastupi u trećoj ligi, koji su mi itekako značili kada sam se vratio na Banovo brdo i počeo ozbiljnije da gradim karijeru – započeo je.

Dodao je da je odlazak u MLS bio težak.

-Odlazak u MLS je bio samo po sebi težak, pošto je Amerika ipak daleko od kuće, još je pandemija korona virusa bila u jeku. Ali, ja sam ipak odlučio da odem, što se na kraju ispostavilo kao dobra odluka – naveo je on.

Nije ni sanjao da će zaigrati za Čelsi.

-Imao sam nekih drugih opcija dok sam igrao u MLS ligi. Igrom slučaja, Čelsi je bio na turneji u Americi, pa su njihovi skauti imali prilike da me pogledaju uživo. Sve je to bilo nekako nenadano, nisam ni sanjao da ću zaigrati za Čelsi kasnije, pogotovu što su imali dobrih rešenja na mojoj poziciji, sa sve Kepom na golu. Posle je došao Robert, pa sam očekivao da ću možda otići i na pozajmicu. Ali, nakon odlaska Kepe u Real, meni se otvorila šansa. Sada naročito posle povrede prvog golmana, a na meni ostaje da radim i da se dokažem u pravom svetlu – istakao je Đorđe.

Rekao je da je bio pritisak pred debi.

-Bio je mali pritisak kada sam ušao prvi put na teren protiv Evertona, a i kasnije kada sam bio starter protiv Šefilda. Međutim, kada je počela utakmica, brzo sam se fokusirao na meč, zahteve trenera i kako da pomognem ekipi i srećom, protiv Junajteda, nije bilo previše posla – pričao je srpski golman.

Potom je govorio o Poketinu.

-Bio sam oduševljen kada sam ga upoznao. Što zbog profesionalizma što zbog njegovog pristupa prema igračima. Svakom od nas posvećuje dovoljno pažnje, kao i povređenim igračima i imamo jako dobar odnos sa njim. Pravi je gospodin – mister! – jasan je.

Posebno se istakao protiv Njukasla u osmini finala Liga Kupa gde je ostao nesavladan, a u penal seriji odbranio četvrti penal. 

-Odradili smo analizu pred utakmicu ako dođe do penala. Ja sam dobro procenio njegov udarac. Dobro je izveo jedanaesterac, ali je lopta otišla nešto više i dostigla neku visinu koja odgovara nama golmanima. Ostaje žal što i prvi penal nisam odbranio, bio sam blizu, ali je lopta bila nešto teža – objašnjavao je čuvar mreže Čelsija.

Uvek ima prostora za napredak.

-Uvek ima prostora za napredak. Naročito u ofanzivnim karakteristikama i tom igrom nogu iz zadnje linije, gde bi trebao da pomognem našim defanzivcima. Sebe bi okarakterisao kao golmana koji može da brani sa linije, ali isto tako, mogu da učestvujem u igri. Imam 24 godine, još sam mlad, to su ipak neki detalji i nema sumnje da ću i dalje napredovati u svojoj igri – zaključio je Petrović.

NESVAKIDAŠNJE: Klupski autoubus zaboravio trenera na vrelom gostovanju! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter