0
ATP

FOTO: Printscreen/Twitter

PROSLAVLJENI TENISER VERUJE NOVAKU: „U 2024. godini Đoković je igrač kojeg treba pobediti, mislim da je favorit na startu godine i da će dominirati“

Objavljeno: 23.12.23 u 17:37

Tim Henman smatra da nas očekue isti scenario i u 2024. i da će Nole dominirati

Srpski teniser Novak Đoković završio je 2023. godinu na prvom mestu ATP liste iako će u maju napuniti 37 godina.

Otpisivan je mnogo puta u prošlosti, mnogi su govorili da dolaze mlade nade, ali od njih za sada nema ništa kada je konstantnost u pitanju.

Slavni britanski teniser Tim Henman smatra da nas očekue isti scenario i u 2024. i da će Nole dominirati.

Kada sam ga intervjuisao posle finala završnog mastersa potvrdio je moju konstataciju da sa 36 godina igra najbolji tenis u životu. Mislim da je to zapanjujuće. Zaslužuje toliko poštovanja u toliko sfera. Ne samo da je u stanju da nastupa u godinama kada sigurno nije lakše nego ranije, već i dalje ima glad i želju i motivaciju da nastavi sa pobedama. Tako da, u 2024. godini Đoković je igrač kojeg treba pobediti. Mislim da je favorit na startu godine i da će dominirati – jasan je nekadašnji polufinalista grend slemova.

Henman smatra da tajna uspeha leži i u tome što je Novak rasterećn jer je nadmašio Rodžera Federera i Rafaela Nadala u skoro svim parametrima.

Čini mi se da psihički igra sa velikom dozom slobode. Toliko dugo je jurio Nadala i Federera za sve te različite rekorde i sada ih je pretekao. Mislim da je u poziciji koju je dugo priželjkivao. Ostvario je to i igra bolje nego ikad – zaključio je Henman.

NOVAK PRIMIO ČESTITKE OD VELIKOG RIVALA: “ Čak i ako izaziva podele, mislim da ga zato mnogi ljudi cene“

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter