0
Fudbal

FOTO: Starsport

OPRAVDANO ILI IPAK NE?: Britanski časopis objavio 100 najboljih fudbalera, među njima nema Srba!

Objavljeno: 23.12.23 u 13:20

Ovo može biti i zabrinjavajuće.

Britanski list ‘Gardijan’ objavio je listu od 100 najboljih fudbalera za 2023. godinu, ali ono što ‘bode oči’ jeste da nema nijednog igrača iz Srbije. Međutim, sa Balkana našli su se Hrvati poput Luke Modrića, Joško Gvardiol, a tu je i golman reprezentacije SlovenijeAtletiko Madrida, Jan Oblak.

Prema pomunotom listu na prvom mestu nalazi se Erling Haland, zatim slede Džud Belingem, Kilijan Embape, Hari Kejn, Rodri, Vinisijus, a osvajač Zlatne lopte, Lionel Mesi nalazi se tek na 10. mestu. Takođe, veoma je zanimljivo da fudbalera Al Nasra, Kristijana Ronalda nema, a da je tu njegov saigrač, Marselo Brozović. 

Opet, sa druge strane malo je nepravedno da se naši igrači nisu našli ovde. Ako niko drugi, to je zaslužio Aleksandar Mitrović koji je bio nosilac Fulama godinama unazad, ali i reprezentacije Srbije, a sada pruža neverovatne partije u Saudijskoj Arabiji. Na listi je Joško Gvardiol, koji nije ništa bolji od Strahinje Pavlovića. 

Uporeda radi, od hrvatskih internacionalaca našao se i Brozović, a kapitena ‘Orlova’ Dušana Tadića nema, koji je bio glavni igrač Ajaksa godinama unazada, a sada je zvezde Fenerbahčea, kao i Sergej Milinković-Savić. Ova dvojica pomenutih imaju za nijansu veći kvaliter od fudbaler Al Nasra. 

Listu možete pogledati ovde.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter