1
Domaći fudbal

Miodrag Božović Grof (FOTO: STARSPORT)

GROF BOŽOVIĆ O SMENI BAHARA: ‘Začudilo me je, kažu da je tako dobro radio!’

Objavljeno: 23.12.23 u 14:15

‘Doveden je kao deo ozbiljnog projketa, na tri godine.’

Pre šest meseci u Ljutice Bogdana stigao je Barak Bahar umesto Miloša Milojevića koji je osvojio duplu krunu, teću u nizu. Očekivanja su bila velika, zadati si visoki ciljevi, vladala je velika euforija, ali na kraju je viđeno suprotno. Zvezda je ispala iz Lige šampiona kao poslednja u grupi i ostala bez evropskog proleća.

Poslednja šansa za Izraelca da spasi posao bio je 171. večiti derbi, ali je Partizan slavio 2:1 i uzeo titulu jesenjeg prvaka, a Bahar je dobio otkaz i umesto njega došao je Vladan Milojević. Ovaj potez uprave ‘crveno-belih’ prokomentarisao je za Sport Klub nekadašnji trener Crvene zvezde, Miodrag Božović Grof.

-Začudilo me je da su uopšte i promenili trenera kad kažu da je tako dobro radio. Doveden je kao deo ozbiljnog projketa, na tri godine. Smenjen je kad Partizan ima bod više, a znamo da će Zvezda da bude prva jer ima mnogo kvalitetniji tim i ekipe ne mogu da se porede – istakao je. 

Dodao je da je derbi bio sadržajan.

-Sadržajan, jedan od boljih u poslednje vreme. Doduše, bilo je i mogo grešaka. Partizan je bio gladniji pobede, nekako je uvek tako. Zvezda je skoro uvek prva, počinje da dolazi mnogo samouvereno tamo. A, na JNA nije lako dobiti – nastavio je  Grof.

Istakao je da je Bahar lutao mnogo oko taktike.

-Lutao je Bahar mnogo, takođe i oko Kange. Nije mi jasno, ima trenersko iskustvo. Kakav je da je, jedini je koji ima pas napred i dubinsku loptu. Kad i njemu samom ne ide, traži da igra. Ne krije se – smatra Miodrag.

Najviše mu se zamera utakmica protiv Jang Bojsa.

-Najviše rezultate protiv Jang bojsa. Došao je kad se menjao sastav, nije lako i trebalo je sve to skockati. Ne može preko noći. Mlađi Milojević da je ostao, napravio bi bolji rezultat. I Deki Stanković je sasvim solidno vodio, naravno zna se šta je pre postigao Vladan Milojević – jasan je nekadašnji strateg ‘crveno-belih’.

Osvrnuo na povratak Vladana Milojevića i rekao da neće biti lako.

-Ne mislim da je poklon rad u Zvezdi. Poklon je bio za Bahara, pošto su obezbeđene sigurne pare kroz mesto u Ligi šampiona. Doći će kvalifikacije za Ligu šampiona, opet će se praviti dopunska selekcija. Neće mu biti lako – zaključio je Božović.

ACA PETROVIĆ PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE ‘CRNO-BELIH’? ‘Izgleda da neki sa kojima se družim završe u Partizanu’

4
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter