0
Fudbal

FOTO: Twitter/@ManCity

SITI JE PRVAK SVETA: Građani pokerom nokautirali bledi Fluminense!

Objavljeno: 22.12.23 u 22:50

Brazilci nisu imali šanse

Mančester siti ponosno se krunisao kao klupski prvak sveta nakon ubedljive pobede od 4:0 nad Fluminenseom u finalu ovog prestižnog takmičenja. Spektakl je održan pred impresivnih 62.000 navijača u Džedi, Saudijska Arabija.

Iako su igrali bez svojih ključnih igrača poput Erlinga Halanda i Kevina de Brujnea, koji su nosili teret najboljih igrača tima, Mančester siti je dominirao tokom celog susreta. Dvostruki strelac Hulijan Alvarez započeo je spektakl postizanjem gola već u prvom minutu, a potom je u 27. minutu Nino iz Fluminense nespretno zatresao sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu, Fil Foden je postigao još jedan gol u 72. minutu, dok je Hulijan Alvarez potvrdio svoj sjajan učinak pečatom na utakmicu u 88. minutu.

Ova pobeda samo je potvrdila dominaciju Mančester sitija tokom sezone, u kojoj su već osvojili Ligu šampiona, Premijer ligu, Superkup Evrope, a sada su i zvanično proglašeni šampionima sveta. Klub i njegovi verni navijači sada slave ovu istorijsku sezonu koja će ostati urezana u memoriju fudbalskog sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter