0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Manchester City

MANČESTER SITI BI MOGAO VEČERAS DA ISPIŠE ISTORIJU: Gvardiola nadomak velikog podviga!

Objavljeno: 22.12.23 u 12:30

‘Građani’ pred velikim izazovom.

Fudbaleri Mančester sitija danas od 19 časova igraju protiv Fluminensea u finalu FIFA Svetskog klupskog prvenstva. Aktuelni šampion Evrope bi mogao večeras da postane četvrti klub iz Engleske koji bi osvojio ovo takmičenje posle Liverpula, Mančester junajteda Čelsija.

Trener Sitija, Pep Gvardiola je već jednom osvojio triplu krunu, 2009. godine sa Barselonom, ali mu nije pošlo za rukom da ponovi isti uspeh kao tada. Naime, on je tada sa Kataloncima osvojio sve trofeje u toj godini, dok mu sa ‘Građanima’ to nije pošlo za rukom, pošto nije izašao pobenik u finalu Liga Kupa Komjuniti Šildu. 

Takođe, španski stručnjak bi mogao da dođe do četvrtog trofeja u ovom takmičenja, čime će se potpuno osamiti na prvom mestu. Bio je uspešan sa Barom 2009. i 2011. i sa Bajern Minhenom 2013. godine. Trenutno deli prvo mesto sa Karlom Anćelotijem na prvom mestu koji je ovaj trofej osvajao 2007. sa Milanom i dva puta a Realom 2014. i 2022. godine. 

OMAŽ LEGENDAMA: Duda Ivković i Ranko Žeravica kandidati za Kuću slavnih! (FOTO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter