1
Domaći fudbal
Igor Duljaj

FOTO: FK Partizan

DULJAJ IMA OVAJ ZAHTEV ZA IGRAČE: „Želja mi je da popričam sa njim, imao sam priliku, ali bilo me sramota“

Objavljeno: 22.12.23 u 10:30

Trener crno-belih poslao je jasnu poruku navijačima.

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 171. večitom derbiju u Humskoj, a radost domaćim navijačima doneli su Mateuš Saldanja i Bibars Natho svojim pogocima. Crno-beli su ovom pobedom potpuno preuzeli tron za jesenji deo šampionata.

Trener partizana, Igor Duljaj bio je gost u emisiji Jutro na TV Prva gde je govorio o svojim utiscima sa derbija. 
 
„Utisci se još nisu slegli, nismo imali priliku da odgledamo utakmicu. Juče sam odgovarao na poruke i pozive prijatelja koji su čestitali. Još nisam ni svestan da se polusezona završila i da smo pobedili Crvenu zvezdu. U narednom vremenu ću imati priliku da analiziram celu polusezonu“, rekao je Duljaj
 
Duljaj svoje emocije ne skriva na terenu, pa je ovom prilikom i to prokomentarisao. 
 
To su emocije. Čovek ne može da ih sakrije. To je legitimno, svi smo mi ljudi. Ja tek posle utakmice vidim na koji način se radujem. Ali ne želim da ponižavam nikoga. Ja samo pokazujem ljubav prema Partizanu, igračima, navijačima koji su tu da nas podrže. Ja sam rekao šta ja tražim, a to je da je disciplina baza svega u životu, a ne samo u sportu. Da budemo otvoreni jedni prema drugima. Tražio da me ne zovu nikakvim misterom, mogu Duki, šefe, kako god. Važno je samo da smo otvoreni jedni prema drugima. Napravili smo zajedništvo, svlačionicu, što je izuzetno važno. Postoji ekipa igrača koji drže svlačionicu na okupu i odradili su veliki deo posla za mene“.
 

Trener crno-belih poslao je jasnu poruku navijačima.

„Navijače Partizana ne možete nikad da prevarite. Oni će uvek prepoznati kad neko radi. Prepoznali su da igrači ginu na terenu i na pošten način. Tražio sam da idemo zajedno da podržimo košarkaše. Mi smo jedna familija, jedna kuća. Partizan niko nema pravo da deli kao porodicu. Ne zanima me da li neko misli da li treba ili ne da budem tamo. Niko ne može da mi kaže da li sam od ovoga ili onoga, ja sam svoj. Mogu da sednem gde god hoću i ne pitam nikoga“.

Otkriva i da ga trener košarkaša Partizana, Željko Obradović inspiriše.

„Imam veliku želju da sednem i popričam sa njim. Sedeo sam blizu i bilo me sramota da mu se obratim tokom utakmice. Gledao sam kako komunicira sa igračima, kako vodi utakmicu. Kad je neko devet puta bio prvak Evrope govori ko je Željko Obradović“.

Duljaj želi strpljenje, ne priča se još o tituli.

„Ne znam šta znači jesenja titula. Ne znam ko je to izmislio. To ništa ne daje. Samo da budete mirni dok ne dođe prva utakmica. Svetstan sam da prvi put kad dođete do nekog neuspeha sve ovo pada u vodu. Bitno je da budemo jedinstveni, da znamo šta hoćemo, ne da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Evropa je mnogo iznad nas. To se vidilo i u slučaju Partizana i drugih klubova. Ko god kaže drugačije…“

 
 
60
4

1 Komentara

  1. Sve je rekao sto mi navijaci znamo i zato ga svi mi podrzavamo ali isto tako zna da dok je Vazure i njemu slicnih u upravi kluba nikada JNA nece biti ispunjen do poslednjeg mesta.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter