1
Evropske lige

FOTO: @GironaFC_Engl/X

ĐIRONA (NE)MOŽE U LIGU ŠAMPIONA: Bizarno pravilo može da osujeti planove španskog Lestera!

Objavljeno: 22.12.23 u 20:20

Jedna izuzetno čudna situacija

Iako se Đirona ističe kao iznenađujući lider španske La Lige, postoji neočekivan problem koji može ozbiljno uticati na dalji tok sezone za ovaj klub. Ukoliko Đirona završi sezonu među prvih četiri na tabeli, neće biti u mogućnosti da učestvuje u Ligi šampiona, uprkos sjajnim rezultatima.

Ova neobična situacija proizlazi iz činjenice da oba kluba, Đirona i engleski Mančester siti, dele istog vlasnika. Prema pravilima UEFA, dva kluba pod zajedničkim vlasništvom nemaju dozvolu da se takmiče u istom izdanju Lige šampiona.

Ovaj zastoj znači da bi, ukoliko Đirona zauzme jedno od prvih četiri mesta, morala da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope, dok bi mesto u elitnom takmičenju ostalo rezervisano za Mančester siti.

Očekuje se da će ovaj potencijalni scenario dodatno začiniti borbu za pozicije u španskoj ligi, dok će Đirona i njihovi navijači s nestrpljenjem pratiti dalji razvoj događaja.

0
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter