0
Kladionica
lopta, fudbal, sport

FOTO: Pixabay.com

PSIHOLOGIJA GUBLJENA: Kako se oporaviti od neuspeha u sportskom klađenju!

Objavljeno: 21.12.23 u 14:55

Jedna od modernih bolesti zavisnosti sa kojom se bori čitav svet

Za svakog kladioničara, bilo profesionalnog ili onog koji je rekreativan, gubici koje isti iskusi ostavljaju izuzetno gorak ukus. Jednostavno niko ne voli da gubi, a naročito ako su u celoj priči i finansije. Kažemo, neko se kladi više, neko manje, ali poprilično smo sigurni da je želja za izlazom na listiću podjednaka.  

Uzeti novac na kladionici nije tako učestalo. Razlozi za to su raznorazni. Neko kaže da je ogromna ponuda tu da bi zbunila igrače, neko da je to skup faktora okoline i tako dalje. Odista, kada pogledate šta sve kladionice nude, lako je izgubiti se u tome. Primera radi, posetite ovaj Unibet link, pa ćete sami videti koliko Vam je opcija za klađenje na raspolaganju. Nije lako opredeliti se za onu pravu.

Elem, šta raditi kada se izgubi novac prilikom klađenja? Kako se ponašati u datim momentima i šta uraditi da se situacija preokrene?

Glavni problem je psihološke prirode, i cela bitka se vodi na tom polju. Sve polazi iz glave, tako da morate imati jaku volju, i što je još bitnije disciplinu da bi ste se vratili na pobednički kolosek.

Evo nekoliko pravila koja morate ispoštovati da bi ste se što lakše, bezbolnije i brže oporavili od gubitka.

 

  1. Ne juriti prethodne gubitke
  2. Kontrola emocija
  3. Kontrola banke
  4. Strategija

 

Prvo i osnovno pravilo je da nikada, ali apsolutno nikada ne jurite gubitak. To Vam je karta u jednom pravcu u ponor i to ni po koju cenu ne smete raditi. Ono što morate da shvatite, jeste da je to spirala koja će Vas pre ili kasnije dokrajčiti, jer čak i ako jednom uspete da se izvučete, trostruko ćete vratiti sledeći put kada to probate. To je teza koja je potvrđena kroz iskustvo i koja je vremenom prerasla u pravilo. Upitajte bilo kog uspešnog kladioničara o tome, potvrdiće Vam to bez ikakve sumnje.

Emocije imaju značajnu ulogu u odlučivanju prilikom klađenja, posebno u situacijama kada se suočavate sa gubitničkim nizom. Kada Vam se ovako nešto desi, veoma je važno da naučite kako da održite emocionalnu disciplinu i izbegnete impulsivno rasuđivanje. Sami se zapitajte koliko puta ste u afektu uradili pogrešnu stvar. Tako da je zaista je od suštinskog značaja da zadržite fokus i sačuvate svoje samopouzdanje pre nego odlučite da se vratite u igru. Samim time, donošenje racionalnih odluka predstavlja ključni element, dok bi dozvoljavanje emocijama da upravljaju vašim izborima vodilo samo ka daljim gubicima.

Pravilno upravljanje bankom (svotom novca koju ste izdvojili za klađenje) igra ključnu ulogu u postizanju uspeha u oblasti klađenja. Gubitnički niz može prouzrokovati iscrpljivanje vašeg kapitala, i ukoliko ne budete oprezni, njegov potpuni nestanak. Postavite precizan budžet za vaše opklade, jasno odredite veličinu svake pojedinačne opklade i izbegavajte impulsivno povećavanje uloga kako biste nadoknadili gubitke. U protivnom, bankrot je na vidiku.

Da bi ste pravilno koristili banku, moraćete da odaberete neku od strategija koja će Vam biti putokaz kroz klađenje, i koja će Vas na neki način i sprečiti da lutate tokom celog procesa. Jednostavno, Vaše je da poštujete pravila koja ste prihvatili kada ste odabrali strategiju i toliko. Nema mnogo razmišljanja i lupanja glavom o zid. Kada vršite odabir iste, morate se informisati i dobro proučiti sve opcije koje imate, jer lične preferencije čine pojedine strategije prihvatljivije od drugih.

Kao što vidite u osnovi, oporavak od gubitka je jednostavna stvar, za koju postoji jasan obrazac delovanja. Ipak, ovo je teorijski, dok je to praktično mnogo, mnogo teže. Svako ima neku svoju slabost, neku osobenost koja mu ne dozvoljava da se lako izbori sa porazom. Tako da pre nego krenete da sprovodite ovaj plan, morate prvo da rasčistite neke stvari sa sobom , pa tek onda da prionete na posao. Inače, krajnji rezultati neće biti dobri.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter