0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN VODI PROTIV ZVEZDE NA POLUVREMENU: Natho sa bele tačke doveo ‘crno-bele’ do prednosti! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.12.23 u 18:50

Odličan duel u prvom delu.

Fudbaleri Partizana dočekali su Crvenu zvezdu u 171. ‘večitom derbiju’ u okviru devetog zaostalog kola Mozzart Bet Superlige Srbije od 18 časova. Veoma žustar početak susreta, veoma zadržajna utakmica sa dosta prilika sa obe strane, ali je odlučio ipak detalj iz 40. minuta kada je Milan Rodić napravio penal, a Bibras Natho doveo ‘crno-bele’ u vođstvo i odveo na poluvreme svoj tim sa golom prednosti (1:0).

PRVO POLUVREME:

Žustar početak meča baš kako to dolikuje ovakvoj utakmici sa dosta startova i velike borbe na terenu. Domaći su imali u 9. minutu prvi pokušaj kada je Natho šutirao, ali Glazer dobro intervenisao, a onda je Saldanja šutirao, ali preko gola. Jedan dosta agresivan i dobar ritam, uglavnom je bilo nadmudrivanje na sredini terena.

Imao je Partizan priliku kada je Natho po desnom boku probio čitavu odbranu Zvezde, šutirao, ali pravo u čuvara mreže gostiju. Ponovo je Izraelac imao šansu nakon tri minuta kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored stative. Izabranici Igora Duljaja su u prvoj polovini poluvremena bili konkrektniji i bliži golu.

FOTO: Starsport

Prva opasnost po gol ‘crno-belih’ desila se u 20. minutu kada je Mijailović pronašao Mijatovića koji se nalazio na 20-ak metara od gola, šutirao, ali je Jovanović odbranio udarac. Probudili su se gosti i krenuli sa konstantnim napadima, mogao je Mijatović da se upiše u strelce, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji pa mu je gol poništen.

FOTO: Starsport

Zapretili su izabranici Baraka Bahara ponovo u 28. minutu kada je Olajinka sa leve strane probio i uposlio Kataija na ivici šesnaesterca, šutirao, ali je Marković blokirao njegov udarac i lopta je došla bez većih problema do Jovanovića. Veliku sreću je imao Partizan u 30. minutu kada je Hvang izveo korner, a Katai je šutirao u padu, njegov šut je izblokirao Ilić, a onda se lopta odbila do Olajinke koji je pokušao glavom, međutim, Marković je izbacio loptu sa gol linije. 

Nastavila je Zvezda sa dominacijom na terenu u 35. minutu kada je Katai pustio pas do Bukarija na desnoj strani, a Osman je ušao u kazneni prostor, šutirao, ali je lopta završila pored stative. Rodić je napravio penal nad Stojkovićem, Natho je bio precizan sa bele tačke u 40. minutu i doveo svoj tim u vođstvo. 

Do kraja prvog dela domaćin je uspeo da sačuva prednost i ode na odmor sa golom prednosti (1:0).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter