0
Evroliga

Ćus Mateo (FOTO: Twitter/Real Madrid Basket)

TRENER REALA PRED ZVEZDU: ‘U toj hali je veoma teško pobediti!’

Objavljeno: 18.12.23 u 19:20

Očekuje nas spektakl.

U okviru 15. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde imaju možda i najteži zadatak ove sezone, a to je da ugroze neprikosnoveni Real Madrid. Meč se igra sutra od 19 časova u ‘Štark areni’, a biće ovo prvi susret ‘crveno-belih Fakunda Kampaca nakon što je napustio Mali Kalemegdan.

Trener ‘kraljevskog kluba’, Ćus Mateo izneo je svoja očekivanja pred ovaj susret.

-Psihički smo dobro,imamo želju, motivisani smo i samouvereni. Na fizičkom nivou, imamo problema sa igranjem mnogo utakmica, ali radujemo se još jednoj evroligaškoj utakmici. Igramo protiv ekipe koja postaje veoma jaka kod kuće. Oni su pobedili u pet od sedam utakmica koje su tamo odigrali, a mi ćemo morati da odigramo inteligentnu i strpljivu utakmicu da bismo pobedili na terenu koji nije nimalo lak – naveo je.

Istakao je da je teško pobediti u ‘Štark areni’.

-Iz predostrožnosti i zbog preopterećenja nekih igrača, Rudi i Dek su pod znakom pitanja za ovaj meč. Rotiraćemo jer je ovakav raspored zaista teško izdržati. Prilagodićemo se. Fokusirani smo samo na to da pobedimo Crvenu zvezdu. U toj hali je veoma teško pobediti. Svaka utakmica je važna i cenimo tim, koji ima kvalitetne spoljne igrače. Bilo bi pogrešno razmišljati o klasifikacijama. Ono zaslužuje ogromno poštovanje od mene – poručio je Mateo. 

Pored iskusnog stručnjaka i okršaju sa Zvezdom govorio je i košarkaš Reala, Valter Tavarez.

-Biće to jedna od najtežih nedelja u sezoni sa tri utakmice i putovanja u Beograd i Badalonu, ali to je ono što jeste i moramo da razmišljamo samo o sledećoj i da vidimo da li možemo da ostvarimo još jednu savršenu nedelju. Uvek je zadovoljstvo igrati na ovakvom terenu protiv tima koji ima tako veliku podršku publike. Spremićemo se što bolje za pobedu. Pobeda je uvek dobra, ali cilj je dobro doći do kraja kada igrate za titulu – jasan je.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter