0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/ABALeague

POBEDA CRVENE ZVEZDE U PODGORICI: Crveno-beli i dalje ubedljivi lideri ABA Lige! (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.23 u 18:47

Dobar meč gledali smo u Podgorici!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u Podgorici Studentskom Centru u okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige. Duel je počeo od 17 časova, a u ‘Morači’ oba tima su pokazala odličnu igru i gledamo smo odličan meč, a slavila je ekipa Crvene zvezde rezultatom 74:89.

Domaći su prvi poveli na ovom susretu, brzo su ‘crveno-beli’ došli do egala, ali je Haži-Begović bio vidno raspoložen na utakmici i pogađao bez problema. Imali su izabranici Janisa Sferopulosa su imali sporiji početak, što su igrači Studenstkog Centra koristili i imali bolji početak.

U redovima tima sa Malog Kalemegdana vratio se i Adam Hanga nakon mesec dana, što je ispostavilo kao odlično jer je mađarski reprezentativac na startu duela bio najviše raspoložen za igru od svih ostalih. Ulazak Miloša Teodosića pomogao je Zvezdi da dođe do prve prednosti (10:7), ali su domaći igrači brzo vratili prednost, a igra oba tima se znantno ubrzala.

Igralo se u serijama, prvo su gosti imali nalet od 6:0, pa su košarkaši Studentskog Centra uzvratili na drugoj strani istom merom. Odlična igra oba tima, domaći tim je bio raspoložan za nadigravanje i šutevima sa distance, ali su gosti uspeli da pariraju protivniku pa je na kraju prve donice rezultat bio 21:21.

Zvezda je počela ovaj period trojkom preko Rokasa Gedraitisa koji beleži dobre partije u regionalnom takmičenju. Međutim, Podgoričani su nastavili da odlično pariraju ‘crveno-belima’ i pokazali da se neće tek tako predati. Teodosić Hanga su dražli goste u životu, dok je na drugoj strani odličan bio Hadžibegović. 

U redovima domaćina impresivan je bio 17-godišnji Nikola Mirković koji je imao odlične prodore. Imala je Zvezda prednost od +5 (29:24), ali je Studentski Centar imao nalet i ponovo poveo, ali je Nejpir na drugoj strani brzo vratio prednost ‘crveno-belima’.  Vodila se sjajna borba u ‘Morači’ sve vreme, dinamična igra obe ekipe. 

Nastavio je Gedraitis sa odlično partijom došao je do nove trojke koja je odvela Zvezda na +6 (37:31), ali brzo je ekipa iz  Podgorice  smanjila tu prednost (37:34). Domaćima je opao šut za tri u drugoj deonici, odlična i dinamična igra u ‘Morači’, ali je konkretniji bio tim sa Malog Kalemegdana koji je odmor otišao rezultatom 46:41

Početkom nastavka su crveno-beli uspeli da odu i na dvocifrenu prednost, ali su sami sebe uveli u priličan kontra-ritam, pa su se igrači domaćeg tima na krilima Borne Kapuste potpuno vratili u egal krajem ovog perioda igre, a potom i poveli.

 

Ipak, nije fantastični Jakara imao rešenje za Zvezdu svih 40 minuta, pa je furiozan start poslednje deonice doneo ponovo dvocifrenu prednost crveno-belima, koju domaći ovaj put nisu mogli da anuliraju.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Luka Mitrović sa 20 poena, odnosno šest skokova i tri asistencije, dok su meč sa po 13 poena završili plejmejkeri Jago i Nejpri.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter