0
Fudbal

Zarko Lazetić (FOTO: Starsport)

LAZETIĆ PRED JAVOR: ‘Uživali smo u Evropi, sada se okrećemo domaćem prvenstvu!’

Objavljeno: 17.12.23 u 15:20

‘Nema opuštanja, ujedinjeni smo kao tim i to ćemo pokazati i u narednim duelima.’

Fudbaleri TSC-a Bačke Topole dočekuju Javor sutra od 16 časova u okviru 19. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Ovo je za Topolčane prvi susret nakon što su završili svoju evropsku odiseju, tako da se sada okreću domaćim okvirima. Trener ovog tima, Žarko Lazetić izneo je svoja očekivanja pred meč sa Ivanjčanima.

Pozicija na kojoj smo je dokaz koliko smo bili fokusirani i koliko smo napredovali kao tim. U ovoj polusezoni smo već odigrali 26 utakmica, a do kraja će ih biti 28, a to čini gotovo dve trećine ukupnih prošlogodišnjih duela koje smo imali. Pre svega, to je bilo mentalno naporno za igrače koji se sa takvim tempom do sada nisu sretali. Ovo što smo do sada uradili u prvenstvu je izuzetno dobro i na putu smo da i sledeće godine izborimo Evropu – naveo je.

Istakao je da igranje Evrope jedna velika škola.

-Evropski san je završen, iza nas je velika škola i iskustvo. Nismo igrali revijalne utakmice, takmičili smo se u borili. Nakon ove preostale dve uradićemo kompletnu analizu i evropskih i domaćih mečeva. Stručni štab je izvukao mnogo pouka, kao i  igrači,  tako da ćemo kada nam se sve bude sleglo biti u celini bolji – dodao je on.

Uživali su u svim mečevima.

Uživali smo u svemu, i u pripremama i u mečevima. Sada nam je jasno da u prvenstvu moramo biti perfektni ako želimo dobar rezultat. Sezona se uskoro prekida i prija nam što sa ovakve pozicije pripremamo za njen nastavak. Ima još mnogo bodova u igri i želimo što više pobeda, počev od Javora, jer je ta utakmica samo jedan od koraka ka novom cilju koji imamo pred sobom. Nema opuštanja, ujedinjeni smo kao tim i to ćemo pokazati i u narednim duelima – jasan je Žarko.

Potom je govorio o ekipi Radovana Ćurčića.

-Moćna su ekipa dobra u tranzicijama, mi smo u dobrom momentu i formi i spremni smo, iako uvek ima nekih problema, bolesnih ili povređenih igrača. Videćemo da li će Jovanović i Antonić biti spremni za predstojeći meč. Cvetinović i Đorđević sigurno neće igrati, a na lekarima je da procene za ostale. Svakako ćemo izvesti najbolji mogući tim protiv Javora i svi koji budu na terenu daće sve od sebe da pred svojom publikom pobedimo – poručio je Lazetić.

SFEROPULOS: ‘Zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou, trebaju da budu stalni članovi Evrolige!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter