0
Evroliga

Kosarka Promotional Adidas tour of Derrick Rose Chicago Bulls player with Zarko Paspalj right and Vladimir Radmanovic Belgrade, 07.08.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NAŠA NBA LEGENDA O RAZLOGU ZBOG KOJEG NIJE PONOVO OBUKAO CRVENO-BELI DRES: „Hteo sam u Zvezdu, ali..“

Objavljeno: 16.12.23 u 21:20

Radmanović je upravo u klubu sa Malog Kalemegdana započeo svoju profesionalnu karijeru

Bivši srpski košarkaš Vladimir Radmanović vratio se 10 godina unazad i prisetio se vremena kada je razmišljao o povratku u Crvenu zvezdu.

Radmanović je upravo u klubu sa Malog Kalemegdana započeo svoju profesionalnu karijeru, da bi se početkom novog milenijuma otisnuo u NBA ligu.

Tokom svoje karijere u Sjedinjenim Američkim Državama, Radmanović je igrao za Sijetl Supersonics, oba tima iz Los Anđelesa (Lakers i Clippers), Šarlot Bobcats, Golden State Warriors, Atlantu Hawks i Čikago Bulls, gde je 2013. godine završio svoju košarkašku karijeru.

Presudan faktor za prestanak bavljenja sportom je to što nisam imao satisfakciju koju profesionalni sportista treba da ima, a to su rezultati. Moja poslednja sezona u Čikagu je bila takva gde sam trenirao devet meseci kao konj, a nisam ušao u igru. I onda sa 33 godine postavljate sebi pitanje: Zašto ja ovo radim?“ Nemam nikakav razlog da to radim, ni finansijski niti bilo kakva ambicija da se nešto pitam. postao sam samo neka karika u mašineriji i bilo je pitanje trenutka kad ću da donesem tu odluku„, rekao je Radmanović i dodao:

Bilo je razmišljanja da se vratim u Evropu, u Zvezdu – klub u kom sam ponikao, ali racio je nadvladao emocije i doneo sam odluku da to ne radim. Sa 33 godine sam odlučio da je to to, neki klinci dolaze i ljudi će imati šta da gledaju. Žal za nama veteranima ne traje dugo. To je dobro. Svi mi u nekom trenutku treba da smo svesni prolaznosti čega se bavimo. Nisu me fascinirali ni kamere ni svetla, volim povučen život i kada sam prestao da igram dobio sam priliku da to i živim„.

Radmanović je, inače, govorio na panelu fondacije Novak Đoković pod nazivom „Formula dugotrajnosti u sportu“.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter