0
Fudbal

Boško Đurovski (FOTO: Starsport)

ĐUROVSKI SMATRA DA DERBI NEĆE ODLUČITI PRVAKA: ‘Dobiće Zvezda, oni su u boljoj formi, ali mi imamo bolji tim!’

Objavljeno: 16.12.23 u 13:50

Čuveni igrač ‘crveno-belih’ prognozirao.

U sredu od 18 časova na stadionu u Humskoj nas očekuje fudbalski praznik u Srbiji pošto će u 171. večitom derbiju snage odmeriti fudbaleri Partizana Crvenu zvezdu. Ovo je posebna utakmica koja deli zemlju na dva dela ili dve boje, ali sada ima posebnu draž pošto bi pobednik imao laskavu titulu jesenjeg prvaka. 

O ovom specifičnom meču svedoči mnogi kao veoma rizičnim sa velikim pritiskom, a najbolje o tome mogu govirti oni koji su to osetili na svojoj koži. Nekadašnji igrač tima iz Ljutice Bogdana, Boško Đurovski je naveo za Tanjug gde je gostvao zajedno za Miroslavom Vuličevićem da derbi ne odlučuje ništa, već te sitne utakmice.

-Mislim da derbi u principu ne odlučuje, pogotovo u srpskom prvenstvu. Što kaže Vule, ne odlučuje, odlučuju male utakmice, takozvane. Mislim da je Crvena zvezda u zadnjih 7-8 godina igrala dobro protiv manjih ekipa. Nismo gubili ni derbije, ali nismo ni pobeđivali, bili su to u principu više nerešeni rezultati. Partizan u jednom periodu, kada je osvajao titule, to je činio pobedama protiv manjih ekipa. Mislim da ta motivacija, kada je u pitanju igra protiv manjih ekipa u našem prvenstvu, ipak na kraju odlučuje ko će biti najbolji – jasan je.

Smatra da će Zvezda dobiti.

-Pobediće Zvezda, mislim da imamo bolji tim. Oni su možda u boljoj formi, ali mi imamo bolji tim – poručio je on.

Danas je godišnjicu smrti legendarnog Siniše Mihajlović, a on se dotakao njega.

-Ja nisam igrao sa njim, ali sećam se onako njegovog karaktera, pobedničkog mentaliteta. On je možda jedan od ključnih igrača za našu svetsku i evropsku titulu, njegovi slobodni udarci pogotovo – rekao je Đurovski.

Krunisanje novih šampiona u boksu u Novom Pazaru!

5
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter