0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Manchester United

TEN HAG DOBRO PAMTI POSLEDNJI MEČ SA LIVERPULOM: ‘Tada smo doživeli kolaps, ali sada počinjemo od nule!’

Objavljeno: 15.12.23 u 17:20

‘Dolazimo sa dosta samopouzdanja.’

U nedelju se igra čuveni engleski derbi između Liverpula Mančester junajteda u okviru 17. kola engleske Premijer lige. Poslednji meč ova dva tima završen je ubedljivim rezultatom za ‘Redse’ čak 7:0, a trener ‘crvenih-đavola’ Erik Ten Hag istakao je da to bilo neprijatno iskustvo za sve.

-Bilo je to loše iskustvo. Nije isto, sada počinjemo od nule. Prošle sezone, prvo poluvreme smo igrali dobro, ali smo potučeni čim je počelo drugo poluvreme. Tada smo doživeli kolaps. To može da se desi, ali bilo je prošle godine. Nećemo to ignorisati, ali dolazimo sa dosta samopouzdanja, znam da će moji igrači verovati u sebe od početka do kraja – jasan je.

Moraju biti motivisani za ‘Enfild’.

-Svi znaju da moramo da budemo jako motovisani kad idemo na Enfild. To je sjajan stadion za gostovanje, ali uvek znate da će tamao biti teško. To svaki vrhunski fudbaler želi, da ima taj izazov. Imamo na umu šta je bilo prošle godine, ali morate to da iskoristite. Da naučite iz toga. U nedelju imamo priliku da pokažemo šta smo naučili – naveo je holandski stručnjak.

Govorio je o Liverpulu.

-Igraju dobro, nema sumnje. Mi smo imali neke teške mečeve nedavno, Bajern je bio težak protivnik. Videli smo da možemo da se nosimo sa njima i tako ćemo pristupiti i meču u nedelju. Izvešću tim koji može da odgovori izazovu, koji veruje da može da dobije meč. Pripremamo se na najbolji način – poručio je bivši strateg Ajaksa.

Junajted je ostao bez Evrope, pošto su u svojoj grupi bili poslednji, a to znači da mogu maksimalno da se posvete domaćim okvirima.

-Da, to je tačno. Imali smo mnogo povreda u prvom delu sezone, sad imamo manje mečeva i samim tim se nadamo da će i povreda biti manje. To će igračima dati priliku da se oporave i imaju više vremena za trening, biće svežiji na utakmicama – rekao je.

Dotakao se i igračkog kadra.

-Hari Megvajer neće biti spreman za naredne utakmice, ali mislimo da to nije ništa dugoročno. Luk Šo je trenirao ovog jutra i mislimo da će biti spreman za nedelju, vraća se Markus Rašford, ali ne i Antoni Marsijal – zaključio je Ten Hag.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter