0
ATP

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Asvel at Stark Arena on October 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

POSTOJALI SU SAMO RAFA I RODŽER, A ONDA JE NOLE DOŠAO: Legendarni trener tvrdi da je Srbin najveće ime u tenisu!

Objavljeno: 15.12.23 u 21:51

Navikli smo na reči hvale od renomiranog velikana.

Patrik Muratoglu, jedan od najčuvenijih trenera kada je teniska istorija u pitanju, poslednjih godina samo u superlativu priča o Novaku, a tako je bilo i ovaj put, kada se nekadašnji trener Serene Vilijams osvrnuo na veliku trojku.

„Rafa i Rodžer su bila dva superstara svetskog tenisa, ali je stigao Novak i pobedio obojicu, publika ga je mrzela zbog toga. Zviždali su mu i iz drugoh razloga. Kaže da ne voli negativnosti, ali ponekad i sam tera publiku da mu zviždi jer mu to pomaže tokom mečeva. Ne smemo zaboraviti da ima 14 miliona pratilaca na Instagramu, da je veliki heroj u Srbiji. On je najveće ime u tenisu i svima će nedostajati kada se povuče“, kaže Muratoglu.

Francuski stručnjak kaže i da su mladi igrači napredovali, ali da će morati mnogo da urade da bi skinuli Đokovića sa vrha.

„Setite se kraja prošle godine, svi su pričali kako će Holger Rune biti taj koji će zaustaviti Đokovića, i evo sada isto pričaju za Sinera, ali to se još nije desilo. Rekordi govore za sebe. Srušio je sve rekorde i sada je daleko jasno da je najveći teniser svih vremena. Ako se samo setite da će u 2024. proslaviti 37. rođendan, deluje ludo da i dalje tako mnogo pobeđuje. Imati takav rekord, to znači da mora da pobeđujete stalno 20 godina, a tako nešto nismo videli često u drugim sportovima“, smatra Muratoglu.

Grend slem turniri su posebna priča, tamo je Novak uvek na vrhuncu igre.

„Osvojiti grend slem kada je Đoković tu, to je daleko teže za sve ostale. Osvojiti masters turnir je veliki korak bliže njemu, Siner i Rune su to uradili. Onda pokušate da ga pobedite u pet setova na slemu, a to je onda drugačije. Grend slem je maraton i mnogo se dešava u dve nedelje. Protivnik može da se povredi ili razboli, a vi možete da imate dan kad neko igra bolje od vas i tu je kraj. Ipak, Đoković je pokazao da zna kako da pobedi u pet setova. Alkaras, Rune i Siner su mu bliži, ali postoji jedan razlog što oni neće biti favoriti na grend slemovima u 2024, a to je Novak Đoković“, zaključio je Muratoglu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter