1
ATP

FOTO: Twitter screenshot

ALKARAZ ZA DVE GODINE DOBIO PRIZNANJE KOJE NOVAK NIJE ZA CELU KARIJERU: Evo o čemu se radi! (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.23 u 21:32

Besmislene nagrade zaobilaze Novaka.

Karlos Alkaras, drugi teniser sveta, dobitnik je nagrade ATP Stefan Edberg za fer-plej, profesionalizam i integritet, na terenu i van njega, što se i očekivalo uoči glasanja, jer je ova nagrada kroz istoriju defakto takmičenje popularnosti.

Zanimljivo je da je Karlitos četvrti Španac sa ovim priznanjem, dok je Federer rekorder po broju osvojenih priznanja ove kategorije.

„Izuzetno sam srećan što sam osvojio Stefan Edberg nagradu za fer-plej. Posebno sam srećan što je to nagrada koju biraju moje kolege sa ture. To mi puno znači, pa vam svima mnogo hvala“, rekao je Alkaras.

 

Novak Đoković nikada nije osvojio ovu nagradu, ali kada uzmemo u obzir pune police ostalih trofeja, prilično smo sigurni da srpski broj jedan mirno spava i bez ovog priznanja.

6
1

1 Komentara

  1. Španci, Argentinci, Portugalci… poznati su kao veliki fer-plej igrači. Nisam neki preterani fan Đokovića, ali brojke su nemilosrdne. Samo ovakvim besmislenim nagradama mogu pokušati da negiraju očigledno. Doduše, zapad to radi u svim sferama života, ne samo u sportu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter