0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS NAKON TRIJUMFA NAD ALBOM: ‘Igrali smo pametno!’

Objavljeno: 14.12.23 u 22:06

‘Ako nađemo igrača koji može da napravi razliku, naravno da ćemo pokušati da angažujemo.’

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma bitnu pobedu nad Albom Berlin rezultatom 85:71 u 14. kolu Evrolige pred sjajnom predstavom navijača u ‘Štark areni’. Trener ‘crveno-belih’, Janis Sferopulos je nakon meča naveo da su na početku bili koncentrisani, ali moraju da budu još bolji.

-Mislim da smo na početku bili koncentrisani, plan je bio da kontrolišemo ritam od samog starta. Alba voli brz ritam. Igrali smo pametno u napadu, sve situacije kod pikn rola koristili. Na početku treće četvrtine smo pokazali način kako se dominira. Kontrolisali smo skok, sto posto zaslužena pobeda. Moramo da budemo još bolji i želim da se zahvalim navijačima – istakao je Grk.

Potom je upitan o tome šta je rekao igračima u svlačionici na poluvremenu.

-Pre svega, kada smo otišli u svlačionicu, tražio sam da igramo bolje nego u prvom poluvremenu. Dao sam im par saveta za odbranu i napad, kako da igraju bolje. Kada početne meč, igrači su uzbuđeni, a onda ulaze u košarkaški ritam – dodao je on.

Dotakao se i Adama Hange koji je povređen.

-Ne znamo da li će Adam da bude spreman, radimo na njegovoj pripremi. Nadam se da će da igra, ali ne mogu sada da kažem. Ne znam kako će procedura napredovati. Plan je da bude spreman za sledeću nedelju – rekao je Janis.

Na kraju je pričao o prelaznom roku.

-Predsednik kluba želi najbolje timu. Ako nađemo igrača koji može da napravi razliku, naravno da ćemo pokušati da angažujemo, ali nećemo slabije igrače, koji ne mogu da konkurišu za tim. Ako nađemo dovešćemo – poručio je Sferopulos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter