0
Tenis

FOTO: Starsport

NOVAK GOVORIO O GOAT DEBATI: ‘Teško je uporediti te dve ere!’

Objavljeno: 14.12.23 u 16:55

‘Na meni je da izvučem najviše što mogu iz poslednjih godina profesionalne karijere.’

Čuvena debata GOAT nikako da dobije svoj epilog i konačno saznamo ko je nosilac ovog laskavog priznanja. Najbolji teniser sveta, Novak Đoković govorio je o ovom laskavom prizanju i istakao da ne zna da li će ikada pobediti u tome i da je veoma teško uporediti eru kada se igrao tenis sa drvenim reketima i sada.

-Ne znam da li ću ikada pobediti u toj GOAT debati jer postoje različite definicije i mišljenja, ali i to poređenje era. Šta god da je potrebno, samo brojke ili statistika, veoma je teško porediti eru gde se igralo drvenim reketima i ovu sada – naveo je. 

Potom je uporedio uslove koje imaju današnje generacije i tadašnje.

-Oni nekada nisu mogli da putuju tako često i tako daleko avionom, a mi to možemo i samim tim igramo na više turnira. Tako da je sve relativno, ali na meni je da izvučem najviše što mogu iz poslednjih godina profesionalne karijere – jasan je Novak.

Za njega su godine samo brojka.

-Mislim da se radi o naačinu razmišljanja, stvarno, godine su samo brojka. To je kliše, ali i psihološki pristup životu, godinama, karijeri i bilo čemu. U osnovi, ulažem mnogo napora da bih imao odgovbarajuće rutine kako bih sprečio povrede i odsustvo sa takmičenja. Ne vidim granicu u smislu godina. Prošao sam 35, treba li sad da pričam o sebi kao da sam star? Ne mislim na taj način – istakao je Đoković.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter