0
Evroliga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) CRVENA ZVEZDA- ALBA BERLIN: ‘Crveno-beli’ na krilima Tea i Nedovića na korak od pobede! (FOTO)

Objavljeno: 14.12.23 u 19:41

‘Crveno-beli’ pokazali odličnu igru.

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Albu Berlin od 19 časova u ‘Štark areni’ u okviru 14. kola Evrolige. Odličan prvi deo meča, jako dinamičan, izabranici Janisa Sferopulosa imali su bolju inicijativu, ali je nemački tim pokazao zube domaćinu. Na kraju prvog dela rezultat je 51:42 za ‘crveno-bele’.

Najbolji pojedinci na parketu su bili Teodosić, Gedraitis, Mitrović i Nedović koji su bili izuzetno raspoloženi i vodili ‘crveno-bele’  kroz čitav prvi deo. Sa druge strane Timan Procida su za sada najviše pokazali u redovima Albe.

PRVA ČETVRTINA:

Nakon promašenog šuta tri koji su imali igrači nemačkog tima, domaćin je organizovao napad i došao do prvih poena preko  Bolomboja, ali na drugoj strani Alba je uzvratila lakim poenima, a pogodio je Procida. Gosti su brzo prešli u vođstvo i tako napravili seriju od 4:0, ali su ‘crveno-beli’ došli do novog egala (4:4).

FOTO: Starsport

Iskoristio je Nedović slabosti Berlinaca i neometano šutirao za tri i pogodio, ali je najbolji pojedinac Albe, Timan istom merom uzvratio odmah u narednomm napadu. Mitrović je doveo Zvezdu do novog vođstva koji igra sjajno od samog starta utakmice i pokazao svoje kvalitete.

Ali, ponovo je odbrana bila ‘labava’ i dozvoljavala lake poene za protivnika koji je sve vreme jurio prednost Crvene zvezde,  a Nedović je koristio slabosti gostiju i pogodio sjajnu trojku. U prvoj deonici uglavnom se igralo u brzom ritmu sa konstantnim promenam rezultata. 

FOTO: Starsport

Vrlo uzbudljivih uvodnih 10 minuta meča u ‘Štark aren’ gde smo videli dosta uzbuđenja gde su Mitorivć Nedović vodili glavnu reč i bili najbolji pojedinci na parketu, ali je prva četvrtina na kraju pripala izabranicima Janisa Sferopulosa 25:22.

DRUGA ČETVRTINA: 

Iskusni Miloš Teodosić je sjajnom trojkom započeo ovaj deo susreta koji je i u odbrani bio odličan. Krenuli su ‘crveno-beli’ silovito u drugoj deonici, pa je odmah u sledećem napadu Gedraitis bio precizan u šutu za tri, pa je Zvezda napravila seriju od 6:0 (31:22), ali su gosti slobodnim bacanjima prekinuli niz (31:24).

FOTO: Starsport

Potom je Alba napravila mini seriju od 5:0 (33:29), ali je Nejpir svojim prvim poenima prekinuo taj nalet. Uglavnom su ‘crveno-beli’  kontrolisali utakmicu, ali se gosti nisu tek tako predavali. Prišao je tim iz Berlina na -1 (35:34), ali je Šabaz sjajnom trojkom ponovo odvojio Zvezdu, ali igrači Alba su disali za petama srpskomt timu.

Odlično i dinamično prvo poluvreme, fanstatična igra oba tima, ali je tim sa Malog Kalemegdana bio za nijansu bolji, konkrentiniju u napadu, dok su u odbrani ponovo dozvoljavali lake poene. Na odmor se otišlo rezultatom 51:42 za Zvezdu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter