0
Evroliga

Nemanja Nedović (FOTO: Starsport)

ZVEZDA PREJAKA ZA ALBU: Nedovićeva perfektna partija srušila Nemce! (FOTO)

Objavljeno: 14.12.23 u 20:44

Sjajna partija ‘crveno-belih’.

Ekipa Albe Berlin koja je poslednja na tabeli došla je na megdan Crvenoj zvezdi u grotlu ‘Štark arene’ od 19 časova u okviru 14. kola Evrolige. Nakon fanstatične partije tim sa Malog Kalemegdana slavio je rezultatom 85:71 nad nemačim timom i upisao petu pobedu ove sezone. 

Najefikasniji na meču bio je Nemanja Nedović koji je postigao 20 poena, 1 skok i 5 asitencija, a raspoložan je bio i Rokas Gedraitis  koji je ubacio 19 poena, 4 skoka i 1 asistenciju i Miloš Teodosić sa 12 poena, 4 skoka i 5 asistencija. U redovima Albe najbolji je bio Olind koji je pogodio 13 puta, Timan 12 i Vecel 10.

PRVA ČETVRTINA:

Nakon promašenog šuta tri koji su imali igrači nemačkog tima, domaćin je organizovao napad i došao do prvih poena preko  Bolomboja, ali na drugoj strani Alba je uzvratila lakim poenima, a pogodio je Procida. Gosti su brzo prešli u vođstvo i tako napravili seriju od 4:0, ali su ‘crveno-beli’ došli do novog egala (4:4).

FOTO: Starsport

Iskoristio je Nedović slabosti Berlinaca i neometano šutirao za tri i pogodio, ali je najbolji pojedinac Albe, Timan istom merom uzvratio odmah u narednomm napadu. Mitrović je doveo Zvezdu do novog vođstva koji igra sjajno od samog starta utakmice i pokazao svoje kvalitete.

Ali, ponovo je odbrana bila ‘labava’ i dozvoljavala lake poene za protivnika koji je sve vreme jurio prednost Crvene zvezde,  a Nedović je koristio slabosti gostiju i pogodio sjajnu trojku. U prvoj deonici uglavnom se igralo u brzom ritmu sa konstantnim promenam rezultata. 

 
FOTO: Starsport

Vrlo uzbudljivih uvodnih 10 minuta meča u ‘Štark aren’ gde smo videli dosta uzbuđenja gde su Mitorivć Nedović vodili glavnu reč i bili najbolji pojedinci na parketu, ali je prva četvrtina na kraju pripala izabranicima Janisa Sferopulosa 25:22.

DRUGA ČETVRTINA: 

Iskusni Miloš Teodosić je sjajnom trojkom započeo ovaj deo susreta koji je i u odbrani bio odličan. Krenuli su ‘crveno-beli’ silovito u drugoj deonici, pa je odmah u sledećem napadu Gedraitis bio precizan u šutu za tri, pa je Zvezda napravila seriju od 6:0 (31:22), ali su gosti slobodnim bacanjima prekinuli niz (31:24).

FOTO: Starsport

Potom je Alba napravila mini seriju od 5:0 (33:29), ali je Nejpir svojim prvim poenima prekinuo taj nalet. Uglavnom su ‘crveno-beli’  kontrolisali utakmicu, ali se gosti nisu tek tako predavali. Prišao je tim iz Berlina na -1 (35:34), ali je Šabaz sjajnom trojkom ponovo odvojio Zvezdu, ali igrači Alba su disali za petama srpskomt timu.

Odlično i dinamično prvo poluvreme, fanstatična igra oba tima, ali je tim sa Malog Kalemegdana bio za nijansu bolji, konkrentiniju u napadu, dok su u odbrani ponovo dozvoljavali lake poene. Na odmor se otišlo rezultatom 51:42 za Zvezdu.

TREĆA ČETVRTINA:

Idealan početak drugog dela za Crvenu zvezdu koja je krenula furiozno i napravila odmah seriju od 8:0 (59:42). Nastavili su  Gedraitis i Mitrović i u nastavku sa fenomenalnom igrom, gde su izabranici Janisa Sferopulosa potpuno preuzeli inicijativu. Uspeli su gosti da smanje prednost i zaustave seriju domaćina, ali je Nedović sa lakoćom prolazio uspavanu odbranu Albe.

Tokom čitave treće četvrtine tim sa Malog Kalemegdana igrao je na sjajnom nivovu, pogađao i kontrolisao meč. Uspeli su da se konsoliduju u odbrani, a napad je funkcionisao na vrhunskom niovu. Gedraitis Nedović su nosili ‘crveno-bele’ tokom čitavog meča, a posebno Nemanja koji bio vidno šuterski raspoložen.

FOTO: Starsport

Odlično izdanje u trećem periodu domaćih košarkaša koji su na kraju ovog dela susreta imali prednost od +18 (71:53).

ČETVRTA ČETVRTINA: 

Ne baš toliko efikasan početak poslednje deonice gde je Alba postigla prve poene u ovom delu tek nakon tri minuta igre. Zvezda je odlično kontrolisala susret, imali su sjajnu kontrolu i potpunu iniciijativu. Posustao je domaćin u napadu, pošto su košarkaši nemačkog tima imali dva vezana ponea i napravili seriju od 4:0 (71:54).

FOTO: Starsport

Tu mini seriju Albe prekinuo je Miloš Teodosić koji je bio siguran sa linije penala i imao maksimalan učinak (73:57). Imao je sjajne egzekucije Davidovac, odlično su igrači Crvene zvezde privodili ovaj susret kraju, pošto su nakon dva vezana poraza došli do prve pobede nakon dve nedelje.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter