0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

VEČERAŠNJI DUELI U LŠ BIĆE VEOMA POSEBNI: Poslednji ples grupne faze!

Objavljeno: 13.12.23 u 13:15

Više ništa neće biti isto.

Večeras se mečevima šestog kola Lige šampiona koji su na programu od 18:45 i 21 čas završava grupna faza najelitnijeg evropskog takmičenja. Na neki način ovo će biti posebno veče za sve, jer je ovo poslednji put da gledamo grupnu fazu, a od naredne sezone gledaćemo nešto sasvim novo i drugačije.

Naime, kao što smo već naveli, neće biti više grupne faze Lige šampiona, već se igrati u ligaškom formatu. Takođe, broj ekipa biće 36 umesto sadašnjih 32, a svako sa svakim će odmeriti snage, tako da ćemo imati priliku da gledamo spektakularne mečeve sa puno uzbuđenja. Malo stariji pamte ovakav sistem takmičenja u kom je i tim iz Ljutice Bogdana trijumfovao i podigao ‘ušatog’.

Sistem u kome postoje grupe igra se od 1992. godine, a prvi osvajač tada novog formata bila je Barselona. Večeras i Crvena zvezda igra svoj poslednji duel u ovom takmičenju, a pitanje je da li ćemo nekog od naših predstavnika gledati naredne godine u Ligi šampiona pošto neće biti direktnog plasmana, već će šampion Srbije morati da izbori Ligu šampiona  ponovo preko kvalifikacija.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter