0
Evrokupovi

Igor Matic (FOTO: Starsport)

MATIĆ PRED GENK: ‘Malo će biti neobično zbog te odluke UEFE!’

Objavljeno: 13.12.23 u 19:50

Novi izazov za nas, igramo protiv kvalitetne ekipe koja je i ranije pokazala to.

Fudbaleri Čukaričkog sutra od 18:45 gostuju ekipi Genka u poslednjem kolu Lige Konferencija. Tim sa Banovog brda pokušaće da stigne do prvih bodova u Evropi i časno se oprosti od ovog takmičenja, a trener ‘Brđana’, Igor Matić je na konferenciji za štampu u Belgiji izneo svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

– Malo će biti neobično, UEFA je zabranila komunikaciju sa stručnim štabom. Imam poverenje u igrače i svoje pomoćnike, nema nekih nepoznanica. Spremali smo sve ovo prethodna dva dana. Biče kao da sam dole. Jeste da će biti neobično, desilo se to što se desilo u Leskovcu, i ja sam burno reagovao . Ne bi trebalo da bude nekih „problema“, utakmica je spremljena kao da sam tu. Biće pun stadion tako da ne verujem da bi me igrali uopšte i čuli Meč će voditi Goran Stanić sa mojim stručnim štabom – započeo je.

Dodao je da je ovo novi izazov.

– Novi izazov za nas, igramo protiv kvalitetne ekipe koja je i ranije pokazala to. Pun respekt prema njima, favoriti su u odnosu na nas, ali i mi u poslednje vreme igramo dobro i imamo samopouzdanja. Verujem da smo izvukli pouke i nadam se da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu. Poslednja je u grupi za nas, ali ako se vratim na ostale, mislim da smo poslednje dve odigrali dobro i zadovoljilo me to kao trenera. Jedino nas rezultat nije pratio. Ekipa ima samopouzdanje, to je najbitnije – istakao je on.

Potom je govorio o ekipi Genka.

– Genk je ekipa koja igra na gol više, imaju brze igrače napred. Napadaju prostor i najopasniji su u tranziciji, dobro menjaju ritam, znaju kad da spuste, defanzivno su brzi i skočni, dobri su na ofanzivnom prekidu, imaju više vrlina od mana. Uz dužno poštovanje prema njima, mi smo uhvatili jedan dobar ritam. Analizirali smo ih, ali ćemo se bazirati na nas, da odigramo što boilji meč. Mislim da smo zaslužili već da uzmemo bodove u LK i da ćemo sutra uzeti bodove i za klub i za srpski fudbal. Znam da Genk ima imperativ pobede, mogu do drugog mesta, ali to ne umanjuje našu ideju da izađemo hrabro – naveo je Igor.

Pričao je o kadrovskim problemima.

 Mi svaku utakmicu imamo dosta problema, ne zma ni kad smo bili u punom sastavu. Docić, Vranješ, Stevanović, Jovanović… Ostali smo i bez Subotića, pred put je dobio temperaturu. Bez pet igrača smo došli, to nas prati od Fiorentine, Ostali smo sa dva mlada igrača u poslednjoj liniji, Kovačevič i Serafimovič, momci imaju sa 18 i 19 godina. Imam povrenja u njih. Nadam se da će biti lepa utakmica za nas, imaćemo dosta mladih igrača u sastavu, dobar je momenat da se pokažu u lepom svetlu.  Kada je u pitanju formacija, bitan je naš stav i naša vizija, ta ideja koja nas je pratila. Imam neke nedoumice zbog tih kadrovskih problema. Da li će biti trojica ili četvorica pozadi, videćemo. Igračli smo i jednu i drugu, igračima to nije strano – jasan je Matić.

 
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter