0
Evropske lige

Žarko Lazetić (FOTO: Starsport)

TSC NE ŽELI DA IGRA PROTIV OLIMPIJAKOSA: Navijački incdident sa odbojkaškog derbija uticao i na klub iz Bačke Topole, sa Evroligom sve regularno?

Objavljeno: 12.12.23 u 22:24

Nonsens je da se kazna ne odnosi na druge sportove

Novi huliganski pir naterao je grčke vlasti da sve fudbalske utakmice tamošnjeg prvenstva u naredna dva meseca budu odigrane bez prisustva gledalaca.

Kapije će biti zatvorene do 12. februara, ali izuzetak su evropski mečevi Panatinaikosa sa Makabijem iz Haife i PAOK-a sa Helsinkijem. Ne i duel Olimpikakosa i TSC-a u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, koji se igra u četvrtak od 21.00 u Pireju.

Razlog takve odluke je to što su upravo pristalice Olimpijakosa tokom nedavnog odbojkaškog derbija sa Panatinaikosom bakljom teško povredile policajca. Taj incident bio je povod da vlasti reaguju i zaključaju tribine, ali samo za mečeve na domaćoj sceni i samo na fudbalskim stadionima.

Nonsens je da se kazna ne odnosi na druge sportove, pa su tako u ponedeljak košarkaši Olimpijakosa imali podršku svojih navijača na gostovanju u Kardici, a imaće je i u petak u Evroligi protiv Valensije kada budu domaćini.

U TSC-u smatraju da su takve odluke grčkih vlasti diskriminišuće i zahtevaju da za njihovih 130 pristalica, mahom sponzora i prijatelja kluba, u četvrtak bude dozovoljen ulazak na stadion Karaiskaki. U suprotnom fudbaleri TSC-a neće izaći na teren i o tome je već obaveštena UEFA, saznaje Mozzart Sport.

Na potezu su grčke vlasti, za koje se u Bačkoj Topoli nadaju da će imati razumevanja i dozvoliti gostima iz Srbije da prisustvuju utakmici. Između ostalog i kako TSC-u ne bi propalo oko 100.000 evra utrošenih na iznajmljivanje čarter aviona i unapred plaćene hotelske sobe.

Inače, ishod duela OlimpijakosTSC odlučuje o trećeplasiranom timu u grupi u kojoj su još Vest Hem i Frajburg, odnosno o tome ko će na proleće igrati u Ligi konferencije.

Grčki predstavnik uoči poslednjeg kola ima tri boda prednosti, ali je u Bačkoj Topoli bilo 2:2, pa bi ga TSC eventualnom pobedom preskočio na tabeli.

Standings provided by Sofascore

UEFA DONELA ODLUKU: Ovo su arbitri koji će deliti pravdu Čukaričkom i TSC-u u Evropi!

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter