0
Evrokupovi

FOTO: @FCKobenhavn/X

LIGA ŠAMPIONA: Junajted „izvisio“ za Evropu, Kopenhagen poslao skup projekat Galatasaraja u Ligu Evrope!

Objavljeno: 12.12.23 u 23:08

Danski prvak Kopenhagen je ostvario senzacionalan uspeh u Ligi šampiona

U odlučujućem susretu protiv Galatasaraja, Kopenhagen je slavio rezultatom 1:0, obezbedivši plasman u osminu finala. Iako mu je bio dovoljan i nerešen rezultat zbog ishoda utakmice između Bajerna i Junajteda, Kopenhagen je hrabro igrao i zasluženo prošao dalje.

Ovaj uspeh dodatno je uvećan činjenicom da je Kopenhagen igrao protiv teških protivnika u grupnoj fazi, u kojoj su ostvarili veliki preokret protiv Junajteda na Old Trafordu.

Danski klub je uložio svega 8.000.000 evra u pojačanja ovog leta, a uspeo je da se nosi s mnogo bogatijim rivalima. Trener Jakob Nestrup, bivši igrač Kopenhagena, zaslužan je za ovaj podvig. Povrede su okončale njegovu igračku karijeru, ali je našao novu strast kao trener. Sa samo 35 godina, Nestrup je predvodio Kopenhagen ka osmini finala Lige šampiona, ističući se hrabrim pristupom i taktičkom veštinom. Iako je ekipa Kopenhagena bila bez velikih zvezda, Nestrup je uspeo da stvori homogen tim s igračima koji su igrali u jakim ligama i klubovima.

Ovaj izuzetan uspeh Kopenhagena u Ligi šampiona predstavlja inspiraciju za manje klubove i potvrdu da hrabrost, rad i taktička mudrost mogu doneti velike rezultate čak i protiv finansijski jačih protivnika.

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter